Telia Sonera, Kazakistan'da elini güçlendiriyor

Firma, Kazakistan'da faaliyet gösteren Kcell'in %49 hissesini almak üzere anlaştı.

Abone ol

STOCKHOLM - Turkcell'in ana hissedarlarından İsveçli telekom operatörü TeliaSonera, Kazakistan'da faaliyet gösteren Kcell'in yüzde 49 hissesini 1.519 milyar dolara almak için anlaştı.

TeliaSonera tarafından yapılan açıklamada Kcell markası altında faaliyet gösteren GSM Kazakhstan LLP'den yüzde 49 hisse alımı için Kazakhtelecom ile anlaşma yapıldığı belirtildi. TeliaSonera, ayrıca koşulların uygun olması halinde, Kcell'in yüzde 25 hissesini halka arz edeceğini de açıkladı. Halka arzın 2012 yılında tamamlanması bekleniyor.

GSM Kazakhstan'ın yüzde 51 hissesi Fintur Holdings'e yüzde 49'u ise Kazakhtelecom'a ait. Fintur Holding'in ise yüzde 58.55 hissesi Teliasonera'ya, yüzde 41.45'i ise Turkcell'e ait. Telia Sonera, anlaşmanın ve halka arzın ardından Kcell'in yüzde 61.74'üne sahip olacak.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok"