TEMSA boya teknisyeni yetiştirecek

TEMSA Global Üst Yöneticisi Buldurgan, genç nüfusun nitelikli işgücüne dönüştürülmesine katkıda bulunmanın en önemli misyonlarından biri olduğunu söyledi

Abone ol

ADANA - TEMSA Global'ın öncülüğünde kurulan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) 2008 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Adana Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki "Otomotiv Boya Teknisyeni Geliştirme Merkezi" düzenlene törenle açıldı.

TEMSA Global Üst Yöneticisi Mehmet Buldurgan, törende yaptığı konuşmada, merkezin, lisede bir süre önce başlatılan "Otomotiv Sektörü Oto-Boya Meslek Dalında Eğiticilerin Eğitimi Programı" kapsamında açıldığını söyledi.

Proje ile rekabetçi bir ekonomi ve bilgi toplumunun gerektirdiği doğrultuda otomotiv sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesinin amaçlandığını belirten Buldurgan, "Temsa Eğitim Laboratuvarları"nda bilgi ve beceri kazandırılacak öğrencileri iş hayatına hazırlayacaklarını ifade etti.

Pilot uygulama kapsamında gerekli eğitimleri Adana fabrikalarında gerçekleştireceklerini anlatan Buldurgan, şöyle konuştu:

"Genç nüfusun nitelikli işgücüne dönüştürülmesine katkıda bulunmak bizim önemli misyonlarımızdan biridir. Temsa Global olarak gücümüzü, bilgi ve birikimlerimizi gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz."

ÇKA Genel Sekreteri Veysel Parlak

ÇKA Genel Sekreteri Veysel Parlak da, Adana ve Mersin için çok önemli şeyler yapacaklarını ifade ederek, bölge ekonomisinde var olan istihdam sorununu bir nebze de olsa azaltmak için aktivitelerinin devam edeceğini belirtti.

Parlak, bu çalışmanın ajansın biten projelerinin başında geldiğini ve bölgeye büyük katkılarının olacağını bildirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen de, kent genelinde bu tür merkezlerin yaygınlaştırılması için işadamlarına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Okul Müdürü Uğur Alptürk

Okul Müdürü Uğur Alptürk, nitelikli eleman sıkıntısı çeken sektörlerden birisinin de otomotiv sektörü ve otomotiv sektörüne bağlı olarak faaliyet gösteren yan sanayi firmaları olduğunu ifade etti.

Alptürk, şunları kaydetti:

"Otomotiv markalarının bölgede faaliyet gösteren servisler de dahil olmak üzere, nitelikli eleman sıkıntısı çekilen en önemli konulardan birisi de boya işçiliğidir. Bu kapsamda projeyi hayata geçirdik. Pilot çalışmanın mesleğe yönelik pratik eğitimlerinin uygulanacağı derslikleri ve boyahaneleri de Temsa Global desteği ile hazırlandı. Bu nedenle sanayi ve akademinin buluşmasına öncülük yapan Temsa Global'e herkes adına teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından, merkezin açılışı gerçekleştirildi. Merkeze, 2010-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci kaydı yapılacağı belirtildi.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak