Terör örgütüne bir darbe daha

Bitlis ve Mardin'de çıkan çatışmalarda toplam 9 terörist etkisiz hale getirildi

Abone ol

MUTKİ - Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı İkizler köyü kırsalında çıkan çatışmada PKK'lı 7 terörist, Mardin'in Derik ilçesinin GAP Bahçeleri mevkisinde de 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Çatışmada 3 korucunun şehit olduğu, 1 korucunun yaralandığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, İkizler köyü ile Muş'un Hasköy ilçesini Mutki'ye bağlayan kırsal alanda terör örgütü PKK mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, Şükrü Akdemir (54), Kemal Timuçin (46), Mukbettin İnan (39) isimli köy korucuları şehit oldu, korucu Mehmet Kaylı (44) ise yaralandı. Çatışmada PKK'lı 7 teröristin öldürüldüğü, operasyonun devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan Mardin'in Derik ilçesinin GAP Bahçeleri mevkisinde çıkan çatışmada da terör örgütü PKK üyesi 2 kişi ölü ele geçirildi. Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, Derik ilçesinin GAP Bahçeleri mevkisindeki zeytinlik alanda bulunan bağ evinin bahçesinde terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine ateş açılması ve mukavemette bulunulması üzerine silahlı çatışma çıktığı belirtildi. Çatışmada terör örgütü üyeleri Latif Ciğer kod adlı M.D. ve Kawa Kalan kod adlı M.M.T'nin ölü ele geçirildiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

''Silahlı çatışma sonrası, bağ evinde bulunan örgüt mensuplarına yardım, yataklık ve milislik yapan R.R. ve A.R. sağ olarak yakalanmıştır. Ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarının üzerlerinde ve R.R'nin ikametinde yapılan aramada 1 adet Rus yapımı savunma tipi el bombası, 3 adet 7.65 milimetre çapında tabanca, 5 şarjör, 55 fişek, 1 el telsizi ve telsizle irtibatlı 4 adet bantlanmış pil, 35 kilogram bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, 110 gram A-4 plastik patlayıcı, 7 kilogram kükürt, 4 cep telefonu, 4 sim kartı, bombalama eylemlerinde kullanılan teknik ve elektronik malzemeler, çok sayıda örgütsel doküman ve lojistik malzeme ele geçirilmiştir.''

Açıklamada, R.R. ve A.R'nin tutuklandığı bildirildi.

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti