THY ile ilgili nihai karar 5 Ocak'ta verilecek

Rekabet Kurulu, THY'nin İstanbul çıkışlı yurtiçi ve yurtdışı hatlarında rakip firma aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla soruşturma başlatmıştı.

Abone ol

ANKARA - Rekabet Kurulu'nun Türk Hava Yolları'nın İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı havayolları ile yolcu taşıma hatlarında Pegasus Hava Taşımacılığı'nı dışlayıcı eylemlerde bulundurmak suretiyle rekabeti ihlal edip etmediğinin belirlenmesi amacıyla açtığı soruşturmada nihai kararın 5 Ocak 2012'de verilecek.

Rekabet Kurulu, THY'nin İstanbul çıkışlı yurtiçi ve yurtdışı havayoluyla yolcu taşıma hatlarında rakip firma aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla soruşturma başlatmıştı.

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı konuyla ilgili soruşturmada THY'nin sözlü savunmasının tamamlandığını ve nihai kararın 5 Ocak'ta verileceğini söyledi.

Bugünkü savunma toplantısında ayrıca, Rekabet Kurumu soruşturma heyeti, THY'nin faaliyet gösterdiği çeşitli hatlarda maliyetin altında fiyatlamanın rakibi dışlama stratejisinin bir parçası olduğunu ve yıkıcı fiyat uygulamak suretiyle hakim durumun kötüye kullanılması olarak değerlendirilebileceğini ve THY'ye 4054 sayılı kanunun 16'ncı maddesi kapsamında idari para cezası uygulanması gerektiğini düşündüğünü açıkladı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz