TİSK, farklı asgari ücret önerdi

"Toplu iş sözleşmesi uygulayan ve uygulamayan iş yerleri için farklı asgari ücret" önerisi yapıldı.

Abone ol

ANKARA - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) "Toplu iş sözleşmesi uygulayan ve uygulamayan iş yerleri için farklı düzeyde asgari ücret belirlenmeli" önerisinde bulundu.

TİSK'ten yapılan yazılı açıklamada, toplu iş sözleşmesi uygulamayan iş yerleri açısından asgari ücretle çalışan bir işçinin işletmeye aylık maliyetinin 924 TL'yi, toplu iş sözleşmesi uygulayan iş yerlerinde asgari ücretle çalışıyor görünen bir işçinin aylık maliyetinin, toplu görüşmeler gereğince yapılan yan ödemelerin eklenmesiyle yaklaşık ortalama bin 600 TL'yi bulduğu belirtildi.

Bu durumun toplu iş sözleşmesi uygulayan ve uygulamayan iş yerleri arasında ciddi haksız rekabet yarattığı görüşüne yer verilen açıklamada, "Toplu iş sözleşmesi uygulayan ve uygulamayan iş yerleri için farklı düzeyde asgari ücret belirlenmeli" önerisinde bulunuldu.

Açıklamada, ayrıca yeni dönemde uygulanacak asgari ücretin "enflasyonu yükseltici rol oynamaması, işsizliği artırmaması, işçi ve işvereni kayıt dışına itmemesi, uluslararası alanda sanayicinin gücünü zayıflatmaması ve toplu iş sözleşmesi uygulayan iş yerlerindeki ücret dengelerini alt üst etmemesi gerektiği" savunuldu.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL