Toplu sözleşme için hazırlıklar tamam

Memura toplu sözleşme müjdesini Bülent Arınç verdi. Arınç, "Bütün hazırlıklarımız tamam, yasada değişiklik yapılacak ve toplu sözleşme imzalanacak" dedi.

Abone ol
BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Şimdi bütün hazırlıklarımız tamamdır. Yasada değişiklik yapılacak ve Memur-Sen'in görüşleri, mücadelesi doğrultusunda yasa değişikliği yapılıp toplu sözleşme imzalanacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın'' dedi.
Memur-Sen Bursa Temsilciliği hizmet binasının açılış törenine katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, 600 bine yakın üyesiyle Memur-Sen'in kamu görevlileri için çok önemli bir sendika olduğunu, çalışanların haklarının daha çok alınması ve Türkiye'nin özgürleşmesi konusunda güçlü hizmetler yaptığını söyledi.
Arınç, Bursa'nın da gururu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in memurların talepleriyle doğrudan ilgili bir bakan olduğunu hatırlatarak, ''Ben doğrudan ilgili bir başbakan yardımcısı değilim ama gelen konulardaki bilgimi size aktarayım, fazlasını sayın Çelik'ten duyarsınız, ondan istersiniz'' diye konuştu.
12 Eylül 2010'da halkın yüzde 58'lik desteğiyle anayasanın 26 maddesinin değiştirildiğini ifade eden Arınç, bunlardan birisinin de memur sendikalarının geçmişten bu yana istediği ''artık toplu görüşme yapmayalım, toplu sözleşme yapalım'' anlayışına dikkati çekti. Bülent Arınç, şöyle devam etti:
''Şimdi bütün hazırlıklarımız tamamdır. Yasada değişiklik yapılacak ve Memur-Sen'in görüşleri, mücadelesi doğrultusunda yasa değişikliği yapılıp toplu sözleşme imzalanacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Ama 'hayır, hayır' diye yırtınanların şimdi 'nerede toplu sözleşme' deyip ortalıkta dolaştığını görünce 'kardeşim sen şurada bir otur bakalım, senin bunları konuşmaya hakkın yok, milletin kafasını da bulandırma, Memur-Sen ne yapacağını bilir, hükümetle bu konuyu müzakere etti, yasal değişiklik yapılacak, toplu sözleşme imzalanacak'. 'Gecikiyor...' Bu haklarda gecikme olmaz. Ne zaman imzayı atarsanız, hakların başladığı tarih bellidir, birikmiş olarak alırsınız, cebinize koyarsınız, cebinize daha çok para girer kardeşim. Ne istiyorsunuz? Olacak bu iş. AK Parti demişse bu iş olacak. Bu iş olacak kimsenin kafası karışmasın. Çalışanları üzmeyin. Çalışanların arasına fitne fesat sokmayın.''
“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz