Trabzon, Şampiyonlar Ligi'nden elendi

Bordo-mavili ekip, Portekiz'in Benfica takımına 2-0 yenildiği maçın rövanşında, 1-1 berabere kaldı.

Abone ol

İSTANBUL - UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Portekiz'in Benfica takımına 2-0 yenildiği maçın rövanşında, 1-1 berabere kalan Trabzonspor kupadan elendi. Bordo-mavili ekip yoluna UEFA Avrupa Ligi Play-off turundan devam edecek.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Trabzonspor, 59. dakikada Adrian'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bordo-mavililer bu dakikadan sonra oyundan iyice düşerken, konuk ekip bulduğu net fırsatları değerlendiremedi.  

Benfica'ya elenen Trabzonspor, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarına katıldı, ancak elemeleri geçip Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başaramadı.

Karadeniz ekibi, 2004-2005 sezonunda 2. ön eleme turunda Letonya'nın Skonta Riga takımı karşısında deplasmanda 1-1 berabere kalıp, rakibini sahasında 3-0 yenerek 3. ön eleme turuna yükseldi.

3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinemo Kiev takımını deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzonspor, sahasında rakibine 2-0 kaybedince gruplara kalamadı.

2005-2006 sezonunda, teknik direktör Şenol Güneş döneminde Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anarthosis Famagusta takımına 2. ön eleme turunda deplasmanda 3-1 yenilen bordo-mavililer, sahasında 1-0 galip gelmesine karşın bir üst tura yükselememişti.

Bu sezon ise Benfica ile eşleşen ve ilk maçta rakibine 2-0 yenilen, rövanşta da aldığı 1-1'lik skor sonucunda elenen bordo-mavililerin, Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında toplam 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberliği bulunuyor.

Kurban kesim bedeli ne kadar? İşte vekaletle kurban kesim bedeli Sağlığa olduğu kadar ekonomiye de zarar! İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 24,7 arttı Telefon numarası taşıma sayısı Türkiye'de nüfusun 2 katına çıktı MSÜ tercihleri ne zaman sona erecek? İşte o tarih...