TSE, 24 firmanın sözleşmelerini fesh etti

Enstitü, 3 kişi ve 24 firmanın TSE ve TSEK Marka ile Hizmet Yeterlilik Belge Kullanma hakkı veren sözleşmelerini fesih etti.

Abone ol

ANKARA - Türk Standartları Enstitüsü (TSE), 3 kişi ve 24 firmanın TSE ve TSEK Marka ile Hizmet Yeterlilik Belge Kullanma hakkı veren sözleşmelerini firmaların isteği veya talimata aykırılık nedenleriyle fesih etti.

TSE'nin firmalara ilişkin fesih kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Yozgat'taki Simtuğ Limited Şirketi, Çorum'daki Fila Oto Radyatöleri İmalatı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cazgır İnşaat Isı Sistemleri Ticaret ve Sanayi AŞ ile Gökşim Kilit Parke Uğur Gökçe, Tokat'taki İlyasoğulları İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Kastamonu'daki Paşasoy Gold Yavuz Aykaç'ın TSE Marka Kullanma hakkını yasaklandı.

Amasya'daki Evci İnşaat Müh. Müt. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Çorum'daki Kozmak Hidrolik Elemanları San. ve Tic. Limited Şirketinin TSEK Marka Kullanma hakkını feshedildi.

Çorum'daki Salih Koçak, Hasan Karacaoğlu Yağmur Petrol ve Ermed Tıbbi Malz. ve Cih. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Murat Petrol ve Nak. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Coşkun Deli Memetin Yeri, Şükrü Türkoğlu Yamapa Yapı Malzemeleri, Galaksi 1 İletişim Elektronik Bil. Tekstil Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Piramit Medikal Sanayi Ticaret ve Paz. Limited Şirketi, Başaran Doğalgaz Asansör İnşaat Taah. Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Amasya'daki Evci İnşaat Müh. Müt. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ece Gaz ve Akar. Ürün. Nak. Oto. İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Mecit Metin Kalkan'a, Kastamonu'daki As Petrol Salih Samancı, Çetin Şahinoğlu-Alo İlaçlama Haşere Çözüm Merkezi, Seyit Ali İşeri Halefleri Koll. Şirketi, Memet Cengiz, Güven Elektronik Vehbi Tüfekçi, Yozgat'taki Arbuçelik Day. Tük. Mal. Servis Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Rosa Mobilya Dekorasyon Day. Tük. Mal. İnş. Taah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin de Yeterlilik Belge Kullanma hakkını veren sözleşmeleri iptal edildi.

Öte yandan, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında ayrıca, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği" ile Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi Kadrolu Personel Sicil Amirleri Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Yönetmelikler yürürlüğe girdi.

tse
Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı