Tüketicilere ve işletmelere bankalardan bayram paketi

Bankalar geleneksel bayram paketlerini şimdiden hazırladı. Üstelik sadece bireyler için değil, şirketler için de kredi paketleri geldi.

Abone ol

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İSTANBUL - Bankalar yaklaşan bayram öncesinde bireysel müşterilerinin nakit ihtiyacını karşılamak için kredi paketlerini hazırladılar. Diğer bayram paketlerinden farklı olarak bankalar bu defa işletmeleri de unutmadı. Bayram paketlerinde bu defa da alternatif çok. Bankalar bayram kredi paketlerinde sadece miktar değil vade, faiz ve dosya masrafları için de seçenek yarattı.

Bazı bankalar borç transferi bazı bankalar ise öteleme sunarken bireysel ihtiyaç kredilerinin yanı sıra bazı bankalar kredi kartından harcama yapacaklara daha fazla puan verecek. Uygun kredinin yanısıra, ödemelerde de kolaylık sağlayan bankalar, market alışverişlerinde ek puanlar vererek müşterilerinin beklentilerini karşılamaya çalışıyor.

Bayram dönemleride tüketicinin kredi talebinin diğer dönemlerden daha fazla olduğunu söyleyen bankacılar, ayrıca şeker bayramının okulların açılmasına denk gelmesinin de talebi artırdığını kaydettiler.

Bankacılar,bu defa da kredi talebinde hızlı bir artış görülmesini beklerken hazırlananzpaketlerde taksitlerin kolay ödenebilir olmasına dikkat ettiklerini ifade ediyor.

Akbank'tan Ramazan'a özel kredi

Ramazan ayına özel olarak uygulanan kampanya kapsamında, müşterilerimiz 36 ay vadeye kadar nakit ihtiyaçlarında Akbank'tan %0,99 faizli ve masrafsız İhtiyaç Kredisi kullanabiliyorlar. 10.000 TL'ye kadar olan nakit ihtiyaçlarında ise faiz oranı masrafsız %1,02. Daha yüksek tutarlı ve uzun vadeli nakit ihtiyaçlarında masrafsız %1,05 sunuluyor. %0,99 faizli 36 ay vadeye kadar masrafsız ihtiyaç kredisi. 30.000 TL'ye kadar yüksek tutarlı ihtiyaçlarda ise %1,05 masrafsız kredilendirme imkanı sunun banka masraf almıyor. Bu kredi de üst limit 30 bin TL.

Banka, 5.000 TL'ye 36 ay vadeye kadar %0,99, 10.000 TL'ye 48 ay vadeye kadar %1,02, 30.000 TL'ye 60 ay vadeye kadar %1,05 faiz uyguluyor. Kampanya kapsamında 5.000 TL ihtiyaç kredisi kullanan müşteriler, 36 ay vadede 170 TL taksit ödeyerek ihtiyaçlarını karşılayabilirken, 10.000 TL 48 ay vadede taksit tutarı sadece 274 TL.

YKB'den şeker bayramına özel üç farklı kredi

Yapı Kredi, müşterilerinin değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak amacıyla üç farklı Bayram Kredisi paketi hazırladı. Birbirinden farklı vade ve masraf yapısıyla oluşturulan Faizsiz, Masrafsız ve % 0,41'den başlayan Faiz Oranlarıyla Bireysel İhtiyaç Kredisi seçenekleri ile Yapı Kredi müşterileri bütçelerine en uygun krediyi seçme olanağına kavuşuyor.

Vade sonuna kadar hiç faiz ödemeden, sadece peşin komisyon ile kullandırılan Faizsiz Kredi, maksimum 5 bin TL için ve 12 aylık vadede kullanılabiliyor. Hiçbir masraf veya komisyon ödemeden, sadece %1,19 faiz ile kullanılabilecek Masrafsız Kredi'de tutar ve vade sınırı 10 bin TL ve 24 ay. %0,41'den başlayan faiz oranlarıyla Bireysel İhtiyaç Kredisi'nin ise faizleri aylık yüzde 0,41'den başlıyor. Tutar ve vadeye göre farklı komisyon oranları ve masraf uygulanan %0,41 Bireysel İhtiyaç Kredisi maksimum 36 aya kadar vadelendirilebiliyor ve üst tutar sınırı 20 bin TL. Öte yandan, Worldcard sahipleri 5 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında Yapı Kredi World üyesi gıda marketlerinden üç adet 75 TL'lik alışverişlerinde toplam 30 TL değerinde hediye Worldpuan kazanma fırsatına sahip oluyor.

CardFinans'tan Ramazan'da çifte bayram

Finansbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, CardFinans sahiplerine, Market-Benzin Programı ile üye iş yerlerinden tek seferde yapacakları 50 TL ve üzeri market ve benzin alışverişlerinde yılda 600 TL'ye kadar indirim kazanma şansı sunuluyor. Kart sahipleri, market ve benzin alışverişlerinin, her bir sektörde 500 TL'ye kadar olan kısmından % 5 indirim kazanıyor. Tek bir sektör için indirim talep eden CardFinans sahipleri, 25 TL'ye, her iki sektörde programa dahil olan müşteriler ise 50 TL'ye kadar indirim kazanma fırsatını yakalıyor. Card-Finans sahipleri ayrıca, Ramazan boyunca tek seferde yapacakları iki adet 100 TL ve üzeri gıda alışverişine 25 TL, dört adet 100 TL ve üzeri gıda alışverişine ise 50 TL ParaPuan kazanıyor.

ING'den Ramazan ve bayram için 'Mini Kredi'

ING Bank, Ramazan ve bayram ihtiyaçları için 9 Eylül'e kadar geçerli olacak "Mini Kredi" kampanyası başlattı. Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre paket, 5 bin liraya kadar sabit 99 lira masrafla kredi kullanılmasını sağlıyor. Tüketiciler, 36 aya varan vadeler ve yüzde 0,49'dan başlayan faiz oranlarıyla kredi alabilecek, bayram ihtiyaçları veya borç transferi talepleri için de Kredi Butik Borç Transferi paketinden yararlanabilecek. Borç transferi yapmak isteyen tüketiciler, www.ingbank.com.tr adresi üzerinden kolaylıkla ulaşılabilen "ING Kredi Tasarruf Testi" ile hemen karlarını hesaplayabiliyorlar. Değerlendirme sonucunda testi pozitif çıkan tüketiciler, 1,10% faiz ile 100.000 TL'ye kadar masrafsız kredi kullanabilecekler.

İş Bankası'ndan 'Geleneksel Bayram Kredisi' fırsatı

İş Bankası, her bayram öncesinde olduğu gibi, bu yıl da "Geleneksel Bayram Kredisi Kampanyası" ile müşterilerine avantajlı kredi kullanma fırsatı sunuyor. Üstelik İş Bankası Maksimum İhtiyaç Paketi sahipleri Geleneksel Bayram Kredisi'nden 100 TL masraf indirimi ile yararlanabiliyor. 8 Eylül 2010 tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, tüm kamu ve özel sektör çalışanları, serbest meslek sahipleri ile emekliler aylık yüzde 0,45 faiz oranı ya da peşin komisyon ödeyerek faizsiz, 5 bin TL'ye kadar, 10 ay vadeli bayram kredisi kullanabilecek. Daha yüksek tutarda veya daha uzun vadelerle kredi kullanmak isteyen müşterilere ise, kampanya dönemi içinde 25 bin TL'ye kadar ve 24 aya varan vadelerle aylık yüzde 0,95'lik, 60 aya varan vadelerle aylık yüzde 1'lik özel faiz oranları ile kredi kullanma imkânı sunuluyor.

Eurobank Tekfen'den %1 faizli ihtiyaç kredisi

Eurobank Tekfen, Ramazan ayında müşterilerinin bireysel kredi ihtiyaçlarına yönelik birbirinden özel avantajlar sunuyor. Eurobank Tekfen "Ramazan Fırsatı" kampanyası kapsamında, Eurobank Tekfen müşterisi olan herkes, yüzde 1'den başlayan faiz oranları ile ihtiyaç kredisi kullanabiliyor. 24 aya kadar vade seçenekleri sunulan kampanya kapsamında 15 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Kredi faiz oranlarından, 5 bin TL'ye kadar aylık yüzde 1,00; 10 bin TL'ye kadar yüzde 1,05 ve 15 bin TL'ye kadar ise aylık sadece yüzde 1,15'den başlayan faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor.

Öte yandan, banka Ramazan ayında, İşletme Bankacılığı müşterilerinin kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere, birbirinden özel avantajları içeren "Ramazan Kampanyası"nı sunuyor. Eurobank Tekfen, 8 Eylül 2010 tarihine kadar devam edecek olan "Ramazan Kampanyası" kapsamında, Ramazan ayı boyunca TL taksitli ticari kredi kullanan tüm işletmeler, yüzde 1.10'dan başlayan faiz oranı ve 36 aya kadar vade seçeneklerinden faydalanarak erken bayram heyecanı yaşayacak.

Kampanya, küçük işletmelere özel olarak ilk 3 ay anapara erteleme olanağı sunarken, aynı zamanda kampanya kapsamında kredi kullanan müşterilere 2010 yılı sonuna kadar Kredili Mevduat Hesabı (KMH) aylık faiz oranında yüzde 0,25 puan indirim uyguluyor.

Money Card'dan Ramazan'a Özel Kampanya

Money Card sahiplerine, Migros, Tansaş, Şok, Macrocenter ve 5M Migros mağazalarından 18 Ağustos'a kadar yapacakları alışverişlerde, Ramazan'a özel "Bereket Paketi" hediye edilecek. Kampanya, tek seferde yapılacak 100 TL ve üstü alışverişler için geçerli olacak. Her Money Card sahibi, kampanyadan en fazla 2 kez faydalanabilecek. Money Card ile 22 Ağustos'a kadar Bonus üyesi market veya akaryakıt istasyonlarında alışveriş yapanlar çeşitli hediyeler kazanacak. Farklı günlerde ve tek seferde gerçekleştirilen 100 TL ve üstü toplam 5 harcamaya 50 TL bonus, tek seferde yapılan her 100 TL'lik harcamaya ise günlük "50 DK / 20 TL'lik konuşma paketi" hediye edilecek.

TEB ödemeyi kasım ayında başlatıyor

Bayram alışverişinden okul harcamalarına, tatilden ev tadilatına kadar tüm nakit ihtiyaçlarını karşılamak için TEB'den ramazan kredisi alanlar, kredi ödemelerine Kasım ayında başlıyor. TEB "İki Bayram Arasında Ödeme Olmaz" diyerek ihtiyaç kredisi taksitlerini 3 ay erteliyor böylece, taksit ödemeleri Kurban Bayramı'ndan sonra başlıyor. "İki Bayram Arası Ödeme Olmaz" kampanyasının faiz oranı şuan için %0.99 ve dosya masrafı sadece 49 TL olup TEB tarafından mevcut piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebiliyor.

DenizBank'tan işletmelere özel ramazan kredisi

DenizBank, Ramazan ayına özel olarak işletmeler için yeni bir kampanya sunuyor. Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, kampanya ile işletmelere 3 ay ödemesiz dönemle 36 aya kadar vade olanağı sunulurken, Ramazan boyunca kredi limitlerinin yüzde 10'u tutarında ilave "Kurtaran Hesap" limiti işletmelerin otomatik olarak hesaplarına ekleniyor. İşletmeler, hesaplarında yeterli bakiye olmasa da çek/senet, fatura ve diğer kısa vadeli ödemelerini Kurtaran Hesap ile yapabiliyorlar. Kampanya kapsamında sunulan Ramazan Kredisi'nde işletmeler yüzde 1,10'dan başlayan faiz oranlarından yararlanabiliyor. İşletme Kart'ın faiz oranı, Ramazan ayına özel olarak Ağustos sonuna kadar yüzde 1,25'e indirilirken, İşletme Kart sahipleri, DenizBank Şubelerinden, ATM'lerinden ve Açıkdeniz'den (internet bankacılığı) taksitli ticari kredi kullanabiliyor, geri ödeme seçeneklerinden ve 36 aya kadar vade olanağından yararlanabiliyor.

Şekerbank'tan hem esnafa hem vatandaşa kredi

Şekerbank, esnaf/ küçük işletmelere "İşinize Ramazan Bereketi" kampanyası başlattı. 8 Eylül'e kadar sürecek "İşinize Ramazan Bereketi" kampanyası kapsamında, esnaf ve küçük işletmelerin 100.000 TL'ye kadar olan kredi taleplerini karşılayacak. 4 ay taksit ertemele imkanının sunulduğu kampanyada, 36 ay vade ve %1,25 faiz uygulanacak. Şekerbank, ayrıca 17 Ağustos - 17 Eylül arasında bireysel müşterilerine yüzde 0.44'ten başlayan faiz oranları ile 4 ay taksit ertelemeli "Bayram Kredisi" veriyor. Banka, 5.000 TL'ye kadar olan kredi taleplerinde; 10 ay için %0.44, 24 ay için %0.84 oranında faiz uygularken, 5.000-10.000 TL'lik kredide12 ay için %0.82, 60 ay için %1.09 faiz uygulayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Atılan o ilk adımın izinden...' Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kapadokya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıldı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı