Turizm, en fazla iş ilanı alan sektör oldu

Yaz sezonuna hazırlanmak için istihdamı hızlandıran sektörde bir ay içinde iş ilanı sayısı yüzde 36 artış gösterdi

Abone ol

İSTANBUL - Kariyer.net'in şubat ayı verilerini içeren istihdam endeksine göre, turizm sektörü son 2 yılın en yüksek iş ilanı seviyesine ulaştı.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, turizm sektöründeki artışı değerlendirirken, bunun, sezonsal hareketliliği de aşan yükseliş anlamına geldiğini belirtti.

Krizin de etkisiyle zor dönemden geçen ve buna bağlı olarak düşük istihdam grafiği çizen sektörde son 2 aydır farklı hareketlilik yaşandığına işaret eden Azoz, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ocak itibariyle yaz sezonuna hazırlanmak için istihdamı hızlandıran sektör, son iki yılın rekor iş ilanı sayısına ulaştı. Sadece bir ay içinde iş ilanları sayısı yüzde 36'lık artış gösterdi" dedi.

Azoz, turizmdeki hareketlenmenin, bölgesel istihdam dinamiklerine yansımasının en önemli göstergesinin, Antalya ve Muğla gibi yaz turizminin en canlı şehirlerindeki iş ilanı artışı olduğunu vurguladı.

Önceki aya göre Antalya'da yüzde 56, Muğla'da yüzde 34'lük iş ilanı artışı gözlemlediklerini ifade eden Azoz, turizm sektörüyle bağlantılı bir başka hareketliliğin de garson aranan iş ilanlarında görüldüğünü, geçtiğimiz aylarda "en çok aranan pozisyonlar" listesinde 40'lı sıralarda yer alan garson ilanlarının, Şubat'ta 18'inci sıraya yükseldiğini kaydetti.

Hastane ilanlarında yüzde 110'luk artış

Yusuf Azoz, şubat ayı içinde "rekor" artış yaşanan bir diğer sektörün "sağlık" olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"Özellikle hastane ilanlarındaki artışla son 2 yılın en yüksek ilan sayısına ulaşıldı. Hastane ilanları geçtiğimiz yıla göre yüzde 110'luk artış gösterirken, sağlık sektöründeki genel artış ise yüzde 37 seviyesinde gerçekleşti. Sağlık sektöründe sadece şubat ayında 560 yeni iş ilanı yayımlandı."

Azoz, şubat ayında göze çarpan en önemli noktanın, birçok sektörün iş ilanı sayısında istikrarlı tablo sergilemeye başlaması olduğuna, ilan seviyeleri düşük veya yüksek olsun, neredeyse tüm sektörlerde son aylarda belirli seviyenin korunduğunun gözlemlendiğine işaret etti.

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi