Türkiye'de zorunlu askerlik var; hep olacak

Türkiye'nin gündeminde 'vicdani ret'in olmadığını belirten Milli Savunma Bakanı Yılmaz, yapılacak olan düzenlemenin "vicdani redde verilen hapis cezasının tekerrüründe hapis cezasının kaldırıp, makul tek cezaya düşürülmesi" olduğunu söyledi.

Abone ol

SİVAS - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin gündeminde "vicdani ret" konusunun olmadığını belirterek, yapılacak olan düzenlemenin "vicdani redde verilen hapis cezasının tekerrüründe hapis cezasının kaldırıp, makul tek cezaya düşürülmesi" olduğunu bildirdi.

Çeşitli açılışlar ve temel atma törenlerine katılmak üzere karayolu ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesine gelen Bakan Yılmaz, Yıldızeli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Polis Lokali çıkışında, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bedelli için referandum olmaz

Bedelli askerlikle ilgili soruları cevaplamayan Bakan Yılmaz, bu konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını belirtti. Bir gazetecinin bedelli askerlik ile ilgili referandum yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Yılmaz, "Öyle şey yok, hayır. Referandum yok" cevabını verdi.

CHP tarafından "bedelli çıksın" diye bir yasa teklifi verildiğini ve şimdi de konunun referanduma götürülmesi talebinde bulunduklarını ifade eden Yılmaz, "Kendin istiyorsun, iktidar partisi istiyor, niye referanduma gideceksin? Boşuna zaman kaybı değil mi? Boşuna masraf değil mi? Tutarlı olmak lazım. O doğru bir şey değil" dedi.

Türkiye'de zorunlu askerlik var; olacak

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın "vicdani ret" ile ilgili yaptığı bir açıklamanın sorulması üzerine de Bakan Yılmaz, "Türkiye'nin gündeminde vicdani ret yok. Nedir Türkiye'nin gündeminde olan? Vicdani redde verilen hapis cezasının her tekerrüründe hapis cezasını kaldırıp, makul tek cezaya düşürmek. Bu da İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına uyumlu hale getirmek için Türkiye'nin yapması gereken yükümlülük" diye konuştu.

Özdağ'ın "istemeyen askere gitmeyebilir" şeklinde bir ifadesi olduğunun hatırlatılması üzerine Yılmaz, "Yok kardeşim. Türkiye'de zorunlu askerlik var, olacak. Hiçbir sıkıntı da yok" ifadelerini kullandı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz