Türkye Ziraatçler Derneğ’nden DÜNYA yazarı Yıldırım'a ödül

TZD, tarım haberciliğinin kurumsallaşmasına katkıları nedeniyle DÜNYA Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım’ı ödüllendirdi.

Abone ol

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) 68. Kuruluş yıl dönümünü düzenlediği gece ile kutladı. Gecede tarım haberciliğinin kurumsallaşmasına katkıları nedeniyle DÜNYA Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım’a ödül verildi. Yıldırım, ödülünü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı’nın elinden aldı.

TZD Başkanı Hüseyin Demirtaş gecede bir konuşma yaparak, geçen yıl ilan edilen Milli Tarım Projesi’ni anımsatarak, projeye göre tarımda kullanılan mazot bedelinin yarısı- nın devlet tarafından karşılanacağı sözü verildiğini ancak bu yıl bütçeye verilen vaadi gerçekleştirecek bir kaynak konulmadığını söyledi. Sektördeki üreticilerin beklenti içine girdiğini dile getiren Demirtaş, söz konusu vaadin bir an önce yerine getirilmesini beklediklerini kaydetti.

Demirtaş, 100’e yakın tarım ürü- nünde ihracatçıyken ithalatçı konumuna geçildiğini ileri sürerek, şunları söyledi: “Şimdilik zeytini kurtardık gibi görülüyor ama tarımsal gıda ürünlerinin ithalatından kurtulamadık. Baklagiller, kuru fasulye, yeşil mercimek, kırmızı mercimek ve nohutta ekim alanları yakla- şık yarı yarıya düştü. Bu ürünlerde gümrük duvarları belli oranlarda düşürüldü ya da sıfırlandı. Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin de dünyada vitamin değeri ve lezzetiyle ünlü kırmızı mercimeği ihraç ederken, Kanada dan ithal edilen kırmızı mercimeğe mahkum edildik.”

Gecede ayrıca AA Ekonomi Haberleri Editörlüğü muhabirlerinden Merve Özlem Çakır da tarım sektörüyle ilgili başarılı haberleri dolayısıyla ödüle layık görüldü.

Gazprom 2023'te 629 milyar ruble zarar etti Bodrum'dan ilk lahmacun haberi geldi! Şoke eden rakam... YSK'nın yerel seçimlere ilişkin kesin sonuçları açıklayacağı tarih belli oldu Münevver Karabulut'un babasından Garipoğlu'nun otopsi fotoğrafları hakkında ilk açıklama Pek çok ilde gece saatleri için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı