Ulaşım ücretlerini protesto eden öğrenciler serbest

Ankara'da 28 Hacettepe Üniversitesi öğrencisi, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı

Abone ol
ANKARA - Ankara'da, ulaşım ücretlerini protesto etmek amacıyla yaptıkları eylemin ardından gözaltına alınan ve Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 28 Hacettepe Üniversitesi öğrencisi, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Polisin adliyeye getirdiği öğrenciler, sağlık kontrollerinin ardından "2911 Sayılı Yasaya muhalefet", "ulaşım araçlarının hareketini engellemek" ve "suç işlemeye tahrik" suçları kapsamında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Savcı, ifadesini aldığı 28 öğrencinin tümünü serbest bıraktı.
ODTÜ öğrencisi 99 eylemcinin daha adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Bu arada, eylemci öğrencilerin yakınları, arkadaşları ile bazı kitle örgütlerinin temsilcileri destek amacıyla adliye önünde toplandı.
KESK Genel Başkanı Sami Evren, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, öğrencilerin parasız ulaşım hakkı için verdiği mücadeleyi desteklediklerini ifade etti.
Evren, "devletin ve iktidarın gençlere karşı tutumunu anlayabildiklerini, ancak halka ulaşım hizmeti sunmakla görevli yerel yöneticilerin ve özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tutumunu anlayamadıklarını" söyledi.
TÜDEF Başkanı Ali Çetin ise ulaşım ücretleri konusunda "Ankara'daki kaosun sorumlularının Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu" savundu.
Öğrencilerin demokratik taleplerinin şiddetle bastırıldığını ileri süren Çetin, ulaşım hakkıyla ilgili 27 Martta miting düzenleyeceklerini bildirdi.
“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz