Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı TÜYAP'da açıldı

TÜYAP'da ambalaj endüstrisine yönelik düzenlenen fuarda, öncelikli hedef Türkiye'deki ambalaj üreticilerini küresel piyasada tanıtmak.

Abone ol

İSTANBUL  - TÜYAP ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) işbirliği ile gerçekleştirilen 17. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Fuarın açılışında konuşan ASD Başkanı Sadettin Korkut, sektörün üretim gücünün ve tasarım becerilerinin sergilendiği fuarın, gerek katılımcı gerekse ziyaretçi sayısı ile küresel piyasalarda Türk ambalaj üreticilerinin tanıtılmasına ve sürdürülebilirliğine büyük katkı sağladığını kaydetti.

TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın da Türk toplumunun gelişimini bu fuardan gözlemlediklerini ifade ederek, "Ambalaj standartlarının yükselmesi, kent kültürünün gelişmesine paralel ilerliyor. Kentteki davranış kalıplarının uğradığı değişimi ve kentlilik bilincindeki artışı tüketicinin ambalaja dönük tercihlerinden izleyebiliyoruz. Kentli tüketici daha seçici davranıyor ve ambalajlı gıdaya yöneliyor. Buna paralel olarak üretimdeki standartlar da gelişiyor" şeklinde konuştu.

Fuar kapsamında gerçekleştirilen 7. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nın sonuçları da açıklandı. 50 projenin başvurduğu yarışmada birinciliği "Şalgam Suyu Ambalajı" projesi ile Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Mustafa Koçyiğit, ikinciliği ''Çikolata Ambalajı'' projesi ile Marmara Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Onur Yıldırım, üçüncülüğü ise ''Organik Kuru Kayısı'' projesi ile Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nden Engin Emrah Sula ve Gizem Köse kazandı.

18 Eylül'e kadar sürecek fuara 33 ülkeden bin 26 firma ve temsilcilik katılıyor.

Yeni Yargıtay başsavcısı belli oldu 20 milyon dolarlık güneş enerjisi paneli yatırımı Kullanıcılar ‘Sabit Kablosuz Erişim’ ve hızlı bağlantı tercih ediyor AHBİB Başkanı Veysel Memiş: Asya Pasifik pazarında hamleler yapıyoruz 'Yatırım iştahı müthiş, arsa bulamıyoruz'