VakıfBank’tan Gaziantepli işadamlarına özel kredi

GTO üyelerine 7 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisi sunuluyor.

Abone ol

GAZİANTEP – VakıfBank ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO), üye firmaların özel koşullarda kredi kullanmalarına ilişkin kredi protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında, GTO üyelerine 7 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisi sunuluyor. GTO üyeleri, imzalanan protokolle VakıfBank'ın işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 0,90'dan başlayan faiz oranıyla kullanabilecek.

Eximbank veye banka kaynağından oluşan döviz ve TL ihracat kredileriyle orta ve uzun vadeli yatırım kredisi kullanma imkanı sağlanan pakette, ayrıca oda üyelerinin nakdi, gayrinakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatı yer alıyor.

Dünya Bankası'ndan 200 milyon dolarlık kredi aldık

VakıfBank olarak, neredeyse kuruldukları günden beri Gaziantep'te var olduklarını ve Gaziantepliyi desteklediklerini vurgulayan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, şunları söyledi:

"Son dönemde özellikle KOBİ'lere yönelik bir atılım başlatmış durumdayız. Ticari Atılım Merkezi adı altında bütün şubelerimizi yeniden yapılandırdık ve özel programlarla, uygun koşullarla krediler sağlıyoruz. Bu çerçevede olmak üzere, dün Dünya Bankası'ndan 200 milyon dolarlık sadece KOBİ'ler için kullanılmak üzere yeni bir anlaşma imzaladık. Bütün bu imkanları Gaziantepli'nin emrine sunmak istiyoruz. Bundan çok mutluyuz."

Gaziantep'te iki şube açacağız

Süleyman Kalkan, bundan sonra da Gaziantep'te var olmaya ve desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bunun en önemli göstergelerinden birisi şu olacak, bu sene yakın bir tarihte burada 2 şube daha açacağız. Hatta mümkün olursa bunu 4'e çıkarma düşüncemiz de var. Gaziantep'te bundan sonra daha aktif olarak var olacağız. Piyasa payına baktığımızda, Gaziantep bizim Türkiye genelinin üzerinde pay sahibi olduğumuz bir şehir. İnşallah açacağımız yeni krediler Gaziantep'te ticari hayata ve istihdama katkı sağlayacaktır."

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam