Vekilin mahkum olmasından memnun olmam

Meclis Başkanı Çiçek, Sebahat Tuncel hakkındaki hapis istemini değerlendirdi.

Abone ol
 
ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkındaki hapis cezasına ilişkin, "Hiç kimsenin bu ülkede suç işleme özgürlüğü yoktur. Hepimiz hukuka saygı göstermek mecburiyetindeyiz. Bir milletvekilinin mahkum olmasından Meclis Başkanı olarak ben memnun olmam" dedi.
 
TEPAV'da düzenlenen "Demokrasiye Geçiş Çağında Anayasa Yapmak" başlıklı konferansın açılışına katılan Çiçek, açılışın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Sebahat Tuncel'in, "terör örgütü üyesi olma" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası aldığının hatırlatılması üzerine Çiçek, konuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirtti.
Devam eden davalarla ilgili konuşmadığını vurgulayan Çiçek, kesinleşmiş bir durum olmadığını söyledi.
 
Cemil Çiçek, "Temenni ederiz ki bu sıkıntılar hiç yaşanmasın ülkemizde. Ama temenni etmek ayrıdır. Hayatın realitesi de başka bir şeydir" dedi.
 
"Bir milletvekilinin terör davasından ceza almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Çiçek, şu yanıtı verdi:
 
"Soruyu çok yanlış yerden sordunuz. Denklemini de yanlış kurdunuz. Hiç kimsenin bu ülkede suç işleme özgürlüğü yoktur. Hepimiz hukuka saygı göstermek mecburiyetindeyiz. Bir milletvekilinin mahkum olmasından Meclis Başkanı olarak ben memnun olmam. Bunu peşinen söyleyeyim, ama hepimizin de daha sorumlu davranması gerekir. Sorunlu insanlar biz olmamalıyız. Ona da dikkat etmek lazım."
Ege Denizi'nde 4.5'lik deprem: Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın Borsa güne beklentilerin aksine yatay başladı Bakan Şimşek, Katar Ekonomi Forumu'na katılacak Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL?