Vekiller alkışlayacakları yeri şaşırdı

Erdoğan, ekonominin 2010 yılının dokuz ayında ortalama 8.9 büyüme kaydettiğini belirtti.

Abone ol

ANKARA- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, yanlış haritayı alkışlayan vekillere kızdı. 

Erdoğan, grup toplantısındaki konuşması sırasında bölünmüş yollarla ilgili haritayı milletvekillerine gösterdi. Bunun üzerine alkış tutan vekillere Erdoğan,"Bunu niye alkışlıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Vekilleri uyaran Erdoğan, “Alkışlanacak harita şimdi geliyor” dedi.

Daha sonra öteki haritayı gösteren Erdoğan, “Bu bugün itibarıyla bölünmüş yollar... Gördüğünüz gibi nereden nereye” dedi.

Bu sözleri üzerine milletvekileri, bu kez de yeni haritayı alkışladı.

"Psikolojik eşiği aştık"

Erdoğan, "2010 yılında psikolojik bir eşik olan 1 trilyon TL gayri safi yurt içi hasıla rakamını da aştığımızı büyük bir gururla ifade etmek istiyorum" dedi.

Erdoğan, partisinin 2011 yılının grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yılın tarihin en büyük küresel ekonomik krizinin gölgesinde geçtiğini belirterek, Türkiye'nin yeni yıla umutla girdiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, ekonominin 2010 yılının dokuz ayında ortalama 8.9 büyüme kaydettiğini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"2010 yılının son çeyrek büyüme oranları açıklandığında ki, tahmin ediyorum 31 Mart 2011'de açıklanacak, Türkiye orta vadeli programdaki resmi hedef olan yüzde 6.8'in üzerinde bir büyümeyi yakalayacak. Bizim resmi tahminimiz 2010 yılı için gayri safi yurt içi hasıla 730 milyar dolar... Ancak bu seviyeyi aşacağımızı, kriz öncesindeki seviyeye, yani 2009 seviyesi olan 742 milyar dolara yaklaşacağımızı veya aşacağımızı şimdiden tahmin edebiliyoruz.

Bu arada, Türk Lirası olarak, biz 2009'u 953 milyar TL gayri safi yurt içi hasıla ile kapatmıştık. 2010 yılında, psikolojik bir eşik olan 1 trilyon TL gayri safi yurt içi hasıla rakamını da aştığımızı burada büyük bir gururla ifade etmek istiyorum."

"BDP sorunun ortaya çıkardığı siyasi bir yapı"

Erdoğan, "BDP'nin sorunun var ettiği, sorunun ortaya çıkardığı bir siyasi yapı" olduğunu ifade ederek, "BDP'nin attığı adımlar ne hak arayışıdır ne de sorunların çözümüne ilişkin bir katkıdır. Tam tersine süreci bulandıracak adımlar atarak çözümü engellemek niyetinde olduğunu göstermiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan, yola çıkarken "tek bayrak, tek millet ve tek vatan" dediklerini belirterek, "Bugün gene aynı şeyi söylüyoruz. Bunun kimseyi rahatsız etmemesi lazım. Birileri rahatsız olursa aynaya baksınlar ama ben inanıyorum ki milletimin kahir ekseriyeti bu kavramdan rahatsız olmuyor. Çünkü bu kavramın kucaklayıcı manasını birileri ya anlamıyor ya da işine gelmediği için anlamak istemiyor" şeklinde konuştu. Erdoğan, "Milleti; ortak hedefler, ortak idealler etrafında toplanmış, ortak bir kaderi paylaşan üst kimlik olarak algıladıklarını" her zaman ifade ettiklerini söyledi.

"Bu ülkenin bazı anneleri kendi dilinde, ana dilinde konuşamıyordu" diyen Erdoğan, farklı dil ve lehçelerin serbestçe konuşulması, korunması için çok büyük adımlar attıklarını, anlamsız yasakları kaldırdıklarını, kursları serbest bıraktıklarını, devlet televizyonundan 24 saat Kürtçe  ve Arapça yayına başlandığını, üniversitelerde enstitülerin kurulmasının önünü açtıklarını, 24 saat yayınla TRT Avaz'ı kurduklarını kaydetti.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı