Vize serbestisi AB zirvesinin gündeminde

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vize serbestisi noktasında yarın başlayacak AB zirvesinde bir gelişme yaşanabileceğini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 26 Mart'ta Varna'da yapılacak Türkiye-AB zirvesi öncesi gündemdeki konulara ilişkin açıklamada bulundu.

Çavuşoğlu, "Vize serbestisi noktasında talebimizi ilettik, cevap bekliyoruz. Belki Varna'daki AB zirvesi sırasında bir gelişme olabilir. Göç anlaşması çerçevesinde yapılması gereken ödemelerle ilgili son dönemde bir kıpırdanma var. Diğer taraftan gümrük birliğinin güncellenmesi de gündemimizde. Bu bizden çok AB için daha fazla avantaj getiren bir konu." diye konuştu.

Çavuşoğlu, ABD ile Münbiç konusunda bir anlaşma olup olmadığı konusunda ise, "Eğer bir anlaşma olsa neden komisyon görüşmesi yapalım. Tillerson göreve devam etseydi bunu müzakere edecektik. Şimdi ABD'de bir geçiş süreci olduğu için müsteşarlarımız görüşecekler." ifadelerini kullandı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz