Vodafone HD uygulamaya geçti

Yeni uygulama görüşmelerde ses kalitesi ve netlik sağlayacak.

Abone ol

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, sesli görüşmelerde yüksek ses kalitesi ve netliği sağlayan ve HD (High Definition) ses olarak bilinen AMR WB pilot uygulamasını başlattığını duyurdu.

Vodafone Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, pilot uygulamanın İstanbul'da (Beşiktaş, Levent, Şişli, Ulus, Mecidiyeköy, Ortaköy, Maslak, İstinye, Tarabya, Emirgan bölgeleri) ve Erzurum şehir merkezinde gerçekleştirildiği belirtilerek, hizmetin yakın zamanda tüm Türkiye'de sunulmaya başlanacağı duyuruldu.

Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kenneth Tunnicliffe, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Müşterilerimizin kayıtsız şartsız memnuniyetini hedefliyoruz ve bunun için son teknolojilerin Türkiyede uygulanması konusunda da liderlik yapıyoruz. Yaptığımız HD Ses pilot uygulamasını da bu yönde atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Küresel mobil iletişim sektöründeki yenilikleri Türk tüketicisinin kullanımına en hızlı biçimde sunmak için çalışmaya devam edeceğiz."

Toplantıda ayrıca, şu an kullanılmakta olan 300-400 Hz bandı yerine, 50-7000 Hz bandının kullanıldığı ve bunun da  verilerin daha hızlı taşınmasına yardımcı olduğu gibi iletişim anında sesin daha doğal ve anlaşılabilir olmasına katkı sağladığı belirtildi.

“Türkiye’nin sektörde 10 yıl içinde küresel güç olma potansiyeli var” Oyak'tan Çin'e yeni tesis yatırımı AB’nin yeni bağımlılığı: Rus gübresi “Plastikte ithalatı azaltmak 8 milyar dolar getirir” Sakıp Sabancı, 20. yıl anma töreninde yapay zekâ ile mesaj verdi