Volvo, kısa vadede yatırım düşünmüyor

Volvo Cars Overseas Başkanı, "Türkiye'de 5 yıl ve ilerisini düşünürsek, fırsatlar olabilir" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Volvo Cars Overseas Başkanı Lex Kerssemakers, kısa vadede Türkiye'de üretim düşünceleri olmadığını belirterek, "Ama uzun vade, 5 yıl ve ilerisini düşünürsek, bu konuda fırsatlar olabilir" dedi.

Yarın açılacak Auto Show 2010 dolayısıyla Türkiye'de bulunan Lex Kerssemakers, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, fuarda tanıtılacak V60 ve S60 ile Türkiye'de iyi bir ürün gamına sahip olduklarını dile getirerek, Türkiye pazarının 2 litre altında araçlara odaklandığını, bütün bu ürünlerle de Türkiye pazarında istedikleri noktaya gelebilecek durumda olduklarını söyledi.

Kerssemakers, V60 için Türkiye'de özel bir strateji izleyip izlemeyeceklerine ilişkin olarak, dünyada birçok yerde station tipinin çok popüler olmadığını, ancak tam station sayılmayan V60 ile bir adım attıklarını, daha dinamik bir tasarım yarattıklarını ifade ederek, "Kampanyalarımızda bu dinamizm hissini göreceksiniz" dedi.

Volvo'nun küçük, bağımsız bir şirket olduğunu kaydeden Kerssemakers, yeni sahiplerinin altında da bağımsız bir şirket olarak kalmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kerssemakers, alternatif yakıtlı Volvo çalışmaları bulunduğunu belirterek, "Tamamen elektrikli arabalarımızı da yakın bir zamanda üretmeye başlayacağız. 2011'de bunu başlatacağız. Bütün bölgelerde gerekli her türlü teknolojiyi başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Küçük sınıflara yönelik yeni ürünleri olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine Kerssemakers, şu anda C30'un altında, daha küçük otomobillere odaklanmadıklarını bildirdi.

Çin'de yeni fabrika planı yok

Kerssemakers, Çin'de fabrika planı olup olmadığına yönelik bir soruya, "Zaten Çin'de otomobil üretiyoruz. Yeni bir fabrika fikrine sıcak bakıyoruz. Çok somut planlar da başladı ancak bunu sadece CEO anons edebilir" karşılığını verdi.

Türkiye'de üretim düşünüp düşünmediklerine ilişkin soru üzerine Kerssemakers, şunları söyledi:

"Kısa vadede hayır. Ama uzun vade, 5 yıl ve ilerisini düşünürsek, bu konuda fırsatlar olabilir. Kısa vadede kesinlikle bunun cevabı hayır çünkü şu anda Volvo Car içinde yeterli üretim kapasitesine sahibiz. Mevcut fabrikalarımızda 500 bin birim üretebilme kapasitesine sahibiz ki, henüz buna bile ulaşamadık. Uzun vadeli stratejimize bakarsak tabii ki Türkiye kesinlikle gündemde olacaktır."

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, geçen yılın Ocak-Eylül dönemine göre satışlarının yüzde 13,5 oranında artığını belirterek, "2010 yılsonu hedefimiz 3 bin 200. 2011'de yeni S60, V60 ve bu modellerin R-Design versiyonları ile hedefimizi büyüttük. 4 bin 300 araca ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Eckardt, pazarın durumu gözönünde bulundurularak, önümüzdeki yıl yüzde 20-25 arasında artış kaydedeceklerine inandıklarını ifade etti.

Şahin: Sahadaki balları denetime açsınlar Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu Özel bir yazılımla “Misafirperverliğin Geleceği” oluşturuluyor İstanbul Müzik Festivali bu yıl müziğin 'Kökler’inden ses verecek Didim yeni Bodrum olacak