WEB Tarım Televizyonu yayın hayatına başladı

WEB Tarım Televizyonu tarımsal üretim ve çiftçi eğitiminde kullanılacak.

Abone ol

ANKARA - WEB Tarım Televizyonu Cer Modern Sanat Galerisi ve Kültür Merkezi'nden düzenlenen törenle bugün yayın hayatına resmen başladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, yayının ilk gününde WEB Tarım TV'deki bir programa katıldıktan sonra, Kültür Merkezi'ndeki törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Yayın hayatına bugün resmen Başlayan WEB Tarım Televizyonu'nun tarımsal üretim ve çiftçi eğitiminde kullanılacağını belirten Eker, televizyonun 15 bin saatlik arşivi bulunduğunu ve bunun çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda kendilerindeki gibi Web Tarım Televizyonu  bulunmadığını belirten Eker, televizyonun internet üzerinden yayın yapacağını ve kendisine ait stüdyoları bulunduğunu kaydetti.

Eker, Türkiye'nin tarımsal üretim değeri bakımından ise Dünyanın 8.'cisi olduğunu buraya ise 11. sıradan yükseldiğini bildirdi.

Törende, zaman zaman internet üzerinde yayın yapan Web Tarım TV'ye bağlanıldı. Zaman zaman yayında aksamaların yaşandığı, ses ve görüntü senkronizasyonunda sorunların bulunduğu ise dikkatlerden kaçmadı.

Türk iş dünyasının acı kaybı Bal ihracatı 4 ayda 11,5 milyon dolar kazandırdı İstanbul'da parkta silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı MHP, Kızılcahamam'da kampa giriyor Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı