Wikileaks: "Snowden'a yardım ediyoruz"

Abone ol


      
LONDRA - Wikileaks,  ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Edward Snowden'a yardım ettiklerini açıkladı.
      
Wikileaks, güvenliğinin temin edilebilmesi için, kendilerinin "yasal uzmanlık ve deneyimlerinden yararlanma" talebinde bulunan Snowden'ın "Wikileaks'ten danışmanlar ve diplomatlar eşliğinde, sığınma amacıyla, demokratik bir ülkeye güvenli biçimde ulaşmak üzere yola çıktığını" bildirdi.
      
Hong Kong hükümeti, bir süredir ülkelerinde bulunan Snowden'ın "üçüncü bir ülkeye geçtiğini" bildirmekle yetinmiş,  ABD'nin iade talebine rağmen Snowden'ın ülkeden ayrılmasına izin verilmesine gerekçe olarak, "ABD'nin sunduğu belgelerin Hong Kong yasalarındaki gerekliliklere tamamen uygun olmayışını" göstermişti.
      
Rus haber ajansı ITAR-Tass ise  Aeroflot havayolu şirketinden adı açıklanmayan bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, "Hong Kong'dan Moskova'ya geçen Snowden'ın, pazartesi günü  Küba'ya, daha sonra da Venezuela'nın başkenti Caracas'a gideceğini" duyurmuştu.
      
Eski CIA çalışanı Edward Snowden'ı, casusluk ve hükümet mülkiyeti hırsızlığıyla suçlayan ABD yönetimi, Hong Kong'dan Snowden'ın iadesini talep etmişti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz