Yabancılar, Londra'da eşleşme yapıyor

İMKB Başkanı Erkan, yabancının işlem yaparken kimliğini göstermek istemediğini söyledi

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, yabancı yatırımcıların günlük işlem yaparken kimliğini gizlemek istedikleri için Londra'da eşleşme yoluyla hisse alım satımı yaptığını belirterek, "Borsamızın aşağı yukarı oluşan işlem hacminin yüzde 30-40'ı arasında bir piyasa da şu anda Londra'da..." dedi.

Erkan, Sermaye Piyasaları Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, yabancı yatırımcıların günlük işlem yaparken kimliğini göstermek istemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ne yapıyorlar? Bizim alış ve satış emrimizi Londra'da kendi aralarında kullanarak arasında bir yerde eşleşiyorlar ve borsa dışında işlem görüyor. Borsamızın aşağı yukarı oluşan işlem hacminin yüzde 30-40'ı arasında bir piyasa da şu anda Londra'da... Biz onları kendimize nasıl çekeriz diye şu anda planlar yapıyoruz. Fiyat adımlarının küçültülmesi, özellikle emir iptallerinin gelmesi ve büyük emirler piyasasını açmamızla onun asgari yarısını çekeriz. Birbirlerine ödünç vermeler var. Büyük emirlerin eşleşmesi var. Piyasaya gelmeden dışarıda yapıyorlar. Bunlar var. Niye biz yararlanamayalım bunlardan?"

Erkan, önümüzdeki dönemlerde fiyat adımlarının daraltılması ve emir iptallerinin gerçekleşmesiyle ilgili aracı kurumlarla bir toplantı gerçekleştireceklerini bildirdi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz