Yağış hayatı felç etti

Son 72 saatte Köyceğiz'de metrekareye 214,5, Muğla il merkezinde ise 170 kilogram yağış düştü.

Abone ol
MUĞLA - Muğla'da 3 gündür etkili olan şiddetli yağış sonrasında Köyceğiz'de metrekareye 214,5, Muğla il merkezinde ise 170 kilogram yağış düştüğü bildirildi.
Muğla Valisi Fatih Şahin, "40-50 yıldır yaşanmayan sıra dışı bir yağışla karşılaştık. Güçlü bir şekilde gelen suyun farklı noktalardan taşması sonucu, Köyceğiz'deki bazı okul, ev, iş yeri ve tarım arazileri bundan etkilendi" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da kendisini telefonla arayarak, Köyceğiz'deki Kargıcak Çayı'nın taşması sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldığını anlatan Vali Şahin. "Sayın Bakanımız, taşan çayın geçtiği derenin en kısa sürede ıslah edilmesi için talimat vereceğini ifade etti. Ayrıca, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti" diye konuştu.
Şahin, Dalaman'da yapımı tamamlanan ve bir süre sonra elektrik üretmeye başlayacak Akköprü Barajı'nın yapılış amaçlarından birisinin de su tutmak olduğuna işaret etti.
"Akköprü Barajı sayesinde, daha büyük bir afet yaşanmadı" diyen Şahin, bu barajın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 
Yeni yağış uyarısı 
Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muğla ve ilçelerinde 3 gündür etkili olan şiddetli yağış sonrasında, son 72 saatte Köyceğiz'de metrekareye 214,5, Muğla il merkezine ise 170 kilogram yağış düştüğü.
İl merkezine ait ocak ayı uzun yıllar yağış ortalamasının 200.5 kilogram olduğu Muğla'da son 3 günde düşen yağış, uzun yıllar ocak ayı ortalamasına yaklaştı.
Yetkililer, yarın bölgenin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğine işaret etti.
Tarım arazileri sular altında
Muğla'da 3 gün aralıksız devam eden yağış sonrasında özellikle Karabağlar, Kötekli ve Muğla-Denizli yolundaki çok sayıda tarım arazisi sular altında kaldı. Arazilerde çiftlik evleri ile ahırları bulunan vatandaş, traktörler ve iş makineleri yardımıyla evlerine ulaşıyor.
Yaşanan yağış sonrasında tarım arazisi sular altında kalan ve büyük baş hayvanlarının suya kapılmasını güçlükle önlediğini anlatan, Süleyman Şenol, yaşanan her şiddetli yağış sonrasında, Karabağlar Yaylası'nda yaşayanların mağdur olduğunu söyledi.
Anamur'da hortum ve sağanak yağış
Öte yandan Mersin'in Anamur ilçesinde meydana sahil kesiminde bulunan Fatih Mahallesi'nde sabaha karşı denizden gelen hortum, muz seralarında hasara neden oldu. Bazı seralar çökerken, bazı seraların da plastik örtüleri yırtıldı. Çöken seralardaki ürünler de telef oldu.
İlçe Tarım Müdürlüğünün bölgede yaptığı incelemede, hasar gören yaklaşık 60 dönümlük seraların sigortasının bulunmadığı belirlendi.
İki gündür etkili olan yağışlar nedeniyle bazı çilek bahçelerini de su bastı.
Şişecam'dan daha iyi bir dünya için iş birliği çağrısı İngiliz KOBİ’lere Türk sanal posu Karkas et fiyatı 10 günde 35 lira düştü 10 icra dosyasından 1’i ihlalli köprü geçişinden “Güneş enerjisinin yaygınlaşması için depolama şart”