Yalova - Adalar seferleri başlıyor

4 yıl önce sonlandırılan Yalova-Adalar seferleri yeniden başlatılıyor.

Abone ol

YALOVA  - Yalova'da bir süredir girişimleri devam eden Adalar'a karşılıklı vapur seferleri yapılması konusunda belediye ve taşıma şirketi arasında protokol imzalandı.Yaklaşık 4 yıl önce sona erdirilen Yalova-Adalar arası vapur seferlerinin yeniden başlatılması amacıyla Dentur-Avrasya firmasına ait Kaptan Mehmet Akardaş Gemisi'nde imza töreni düzenlendi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal imza töreninde, ulaşımın yeniden sağlanmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Yalovalılar'ın Adalar'ı kendi mahalleleri gibi gördüğünü ancak seferlerin bitirilmesiyle bu bağın koptuğunu ifade eden Koçal, şöyle konuştu: "Şimdi sizlerin huzurunda bu hizmeti verecek firmayla protokol imzalayacağız. Cumhuriyet Meydanı'nı 19 Mayıs'a kadar tamamlayıp açmak istiyoruz. Meydanını  açılışını yaptığımız gün, Adalar'a tekrar Yalova'nın bir mahallesi gibi resmi, günlük ve sürekli olan seferlerin de başlangıç günü olacak" dedi.

Dentur-Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül ise firma olarak denizcilik sektöründe toplu taşıma, turizm ve acentelik hizmetlerinde bulunduklarını ifade  ederek, şöyle konuştu: "Yaklaşık 500 çalışanı ve 200 milyon dolar yatırımıyla İstanbul'un önde gelen bir toplu taşıma şirketiyiz. Bundan sonra çok daha güzel olacak. Dentur-Avrasya tüm  bilgi, birikim ve donanımını Yalova halkı ile paylaşarak sizleri Adalar ve İstanbul ile buluşturacak."

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Dümene geçen Belediye Başkanı Yakup Koçal, gemiyle ilgili bilgi aldı.  Firma tarafından Yalova'ya getirilen 'Tafralı' ve 'Kaptan Mehmet Akardaş' gemilerine binen yaklaşık 600 vatandaş, canlı müzik eşliğinde bir deniz turu yaptı.

(AA)
 

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz