Yapı Kredi'den anapara garantili yeni fon

Yapı Kredi, yatırımcılara anapara kayıp riski yaşatmadan sabit getirili yatırım araçlarına göre daha yüksek kazanç potansiyeli sunan fon çıkarıyor.

Abone ol

İSTANBUL- Yapı Kredi, yatırımcılara anapara kayıp riski yaşatmadan sabit getirili yatırım araçlarına göre daha yüksek kazanç potansiyeli sunan yeni bir anapara garantili fon daha çıkarıyor.

Yapı ve Kredi Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, USD/TL kuru günlük değerinin yatırım dönemi boyunca belirlenen bantlar içerisinde kaldığı her gün için yatırımcısına yüksek getiri sağlamayı hedefleyen B Tipi yüzde 100 Anapara Garantili Onuncu Alt Fon için 16–23 Eylül 2010 tarihleri arasında talep toplanacak.

Yatırım dönemi 24 Eylül 2010'da başlayıp 16 Kasım 2011 tarihinde sona erecek olan B Tipi yüzde 100 Anapara Garantili Onuncu Alt Fon'a minimum 5 bin lira ile yatırım yapılabilecek.

Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Onuncu Alt Fon'un yatırım dönemi boyunca USD/TL günlük kurunun belirlenen bant aralığında kaldığı her gün, dönem sonuna doğru gözlemlenecek USD/TL kuru bariyer seviyesini de dikkate alarak kazanma imkanı sunduğunu belirtti.

Fonun yatırım dönemi boyunca herhangi bir gün döviz kuru bantlarının dışına çıksa bile sadece o günün getirisini kaybettiğini ifade eden Yılmaz, kurun yeniden bant içerisine girmesiyle getiri kazanmaya devam edileceğini bildirdi.

Yatırım dönemi boyunca uygulanacak 3 ayrı bant güncellemesi sayesinde USD/TL kurunda olabilecek tek yönlü hareketlerden yatırımcıları korumayı hedeflediklerini de belirten Yılmaz, ayrıca yatırım dönemi sonuna doğru tek bir tarihte USD/TL kuru için bir bariyer seviyesi belirleyeceklerini, böylece risk seviyesini fazla artırmadan potansiyel getiriyi yükseltme imkanı sağlamış olacaklarını, tasarruflarını Türk Lirası bazında değerlendiren ve uzun vadede Türk Lirası'nın değerini koruyacağına inanan yatırımcılara Onuncu Alt Fonu önerdiklerini kaydetti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz