YGS ve LGS'ye gireceklere ücretsiz ulaşım

İstanbullu öğrenciler, sınavların yapılacağı günlerde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak

Abone ol

İSTANBUL - ÖSYS kapsamında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) İstanbul'da girecek öğrenciler, sınavların yapılacağı günlerde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye meclisinin kararı doğrultusunda ÖSYS kapsamında 11 Nisanda yapılacak YGS ile 19, 20, 26 ve 27 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS sınavlarına girecek öğrenciler, toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binecek.

Uygulama, İETT otobüsleri ile İDO'ya bağlı şehir hatları vapurları ve Ulaşım AŞ'ye bağlı tramvay, metro, füniküler araçlarında geçerli olacak.

Uygulamadan sınav giriş belgelerini ibraz eden öğrenciler faydalanabilecek.

Ankara'da ağır tonajlı araçlara yasak

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "11 Nisan Pazar günü yapılacak YGS nedeniyle 08.00-13.00 saatleri arasında, sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına sebebiyet verebilecek ağır tonajlı araçların (kamyon, çekici ve yük taşımacılığı araçlarI gibi) şehir içine girmesine müsaade edilmeyecektir" denildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz