YGS'ye 1 milyon 692 bin kişi katılıyor

Sınav 27 Mart Pazar 160 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

Abone ol

ANKARA - Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 27 Mart Pazar günü yapılacak.

YGS, Türkiye'de ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 160 sınav merkezindeki 5 bin 727 sınav binasında, 89 bin 283 sınav salonunda gerçekleştirilecek. Sınav, 1 milyon 692 bin 345 aday katılıcak.

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2011-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu tutuluyor. Üzerinde fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek.

Adaylar, sınava gireceği yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesini", T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile ÖSYM'nin http://osym.gov.tr internet adresinden kendisi temin edecek.

Tuvalet yine yasak

Adaylar, sınav salonuna 2011-YGS Sınav Giriş Belgeleri ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacak.

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika (2 saat) ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete gitmeleri, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek.

Adayların sınav sırasında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasak olacak. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları iptal edilecek.

Adaya özel soru kitapcığı

YGS'de uygulanacak testler, bir kitapçık halinde adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını cevap kağıtlarına işaretleyecekler. Her bir adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı matbaada özel olarak poşetlenecek ve sınavda adaya tek bir poşet halinde, açılmamış bir şekilde verilecek. Adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı üzerinde adayın fotoğrafı, kimlik bilgileri ve soru kitapçığı numarası bulunacak

Sınav boyunca kameralar kayıtta olacak

ÖSYM, Pazar günü yapılacak sınavda, sınav salonlarında kamera ile kayıt uygulamasını gerçekleştirecek. ÖSYM tarafından tespit edilecek sınav merkezi, bina ve salon numarası bilgisi gizli tutulacak ve sınav salonlarında sınav süresince kamera ile kayıt alınacak.

Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecekler.  

İmamoğlu'ndan Kobani Davası cezalarına ilk tepki DÜNYA’ya 'Yılın Gazetesi' Ödülü 'Cinsel terapist' Buse Aydın'a Reklam Kurulu'ndan ağır ceza Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Valilikler peş peşe duyurdu: İzmir dahil 13 ilde 4 gün süreyle yasaklandı