Yıldırım: MİT kararı 16 Nisan'ın sonucu

Başbakan Yıldırım, MİT'in cumhurbaşkanına bağlanmasının, 16 Nisan referandumunun bir sonucu olduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, bu sabah yayımlanan KHK'lar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MİT'in cumhurbaşkanına bağlanmasının, 16 Nisan referandumunun bir sonucu olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bundan böyle MİT Müsteşarıyla ilgili tasarrufu Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. 16 Nisan referandumunu da dikkate aldığımızda, zaten yeni sistemde bütün MİT Müsteşarlığı, diğer kurumlar hepsi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde toplanıyor. Bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir. Dolayısıyla bu meseleyi Başbakana güvensizlik, vesaire gibi bir yoruma tabi tutmak iyi niyetten yoksundur" dedi.

Yıldırım, bugün yayımlanan KHK'larda, FETÖ sanıklarının tek tip kıyafet giymelerine yönelik düzenlemenin yer almamasına ilişkin, "Adalet Bakanlığı bu konuyla ilgili düzenlemeleri henüz tamamlayamadı. Çalışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Yıldırım, Almanya Dışişleri Bakanının, Türkiye'nin mevcut durumda AB üyesi olamayacağı şeklindeki sözlerine ilişkin de, "Halt etmiş. İşine baksın. Kendi memleketinin işine baksın, Türkiye'ye ayar vermeye çalışmasınlar. Türkiye'nin içişlerine kimsenin karışmaya hakkı ve haddi yoktur" ifadelerini kullandı.

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi