Yükseliş Avrupa'ya göre daha sınırlı

Avrupa borsalarında değer artışları yüzde 1'i aşarken yurtiçi 387 puan artışla kapandı.

Abone ol

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seans sınırlı yükselişle geçti. Borsa kapanışını 387 puan artışla 68.344 puandan gerçekleştirdi.

Borsada bir yandan şirket bilançoları izlenmeye devam edilirken, diğer yandan Avrupa'daki gelişmeler takip ediliyor. Borç krizinin kötüleştiğine dair kaygılar nedeniyle son dönemde temkinli havanın solunduğu Avrupa'da bugün hava olumlu. Avrupa borsasında endeksler yüzde 1'in üzerinde primli seyrediyor.

Bu arada dün notu düşürülen Yunanistan'a bir kötü haber de Moody's'ten geldi. Derecelendirme kuruluşu, olası bir indirim için Yunanistan'ı izlemeye aldığını açıkladı. Dün de S&P, Yunanistan'ın kredi notunu iki kademe daha düşürüp görünümünü negatif olarak belirlemişti.

Bu arada yurtiçinde Hazine 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvili ve 27 Ocak 2016 vadeli altı ayda bir sabit kupon ödemeli tahvilleri yeniden ihraç edecek. Özellikle gösterge tahvile gelecek talep miktarı ve oluşacak faiz seviyesi piyasalar tarafından merak ediliyor. Gösterge tahvilde bileşik faiz ihale öncesi yüzde 8.33 seviyesinde dengelendi.

Uluslar arası piyasada Euro/Dolar paritesi 1,4335 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.5535, Euro/TL 2.2315 seviyesinde bulunuyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz