Yunanistan 3 yıl içinde iflas edecek

El-Erian, "Yunanistan'ın iflasını istemesi bölgenin yararına olur" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Dünyanın en büyük tahvil yatırım fonu Pimco'nun CEO'su Mohamed El-Erian, Yunanistan'ın üç yıl içinde borçlarını ödeyemeyecek duruma geleceği uyarısında bulundu.

New York'taki bir toplantıda konuşan El-Erian, Yunanistan'ın büyük ihitmalle iflas edeceğini, bunun da hem Yunanistan'ın hem de Avrupa Birliği'nin faydasına olacağını söyledi.

El-Erian, ülkenin düzgün bir yapılandırma sürecine girmemesi durumunda, Asya ve Latin Amerika'da görüldüğü gibi yüksek işsizlik ve yavaş büyümenin hakim olduğu kayıp bir on yıla benzer bir süreç yaşayabileceğini belirtti.

El-Erian,"Avrupa, insanların pek olası olarak görmediği bazı değişiklikleri yapabilme kabiliyetini gösterdi. Yunanistan'ın iflasını istemesi bölgenin yararına olur. Zira bunun alternatifi büyüme ve istihdam yaratacak gibi görünmüyor" dedi.

İYİ Parti'nin yeni TBMM Grup Başkanvekilleri belli oldu Gaziantep'te katliam gibi kaza: 8 kişi hayatını kaybetti Haluk Levent'ten Batman konseri açıklaması Piyasalarda gün ortası: Borsa günün ilk yarısında geriledi ABD'de ölü bulunmuştu: Fenomen Yağmur Taktaş'ın mezarı açıldı