Yunanistan'da perakendecilerin umudu sezon indirimleri

Noel alışverişlerinin de yüzleri güldürmediği ülkede perakendeciler, kış sezonu indiriminden umutlu.

Abone ol
ATİNA - Yunanistan'da ekonomik durgunluktan olumsuz etkilenen perakendeciler, resmi olarak kış sezonu indiriminin başlayacağı 15 Ocak'ı bekliyor.
Noel alışverişlerinin de yüzleri güldürmediği ülkede mağazalar indirim sezonu için vitrinlerini hazırlarken içlerinden bazıları, indirim sezonu öncesinde de fiyatları düşürmeye başladı.
İki yıldır ekonomik durgunlukla mücadele eden ve stoklarını eritmek isteyen mağaza sahipleri, müşteri çekmek için yüzde 70'lere varan indirimler sunuyor.
Kolonaki semtinde Evgenia Funda adlı bir butik sahibi, AA muhabirine, Yunan halkı indirim sezonunu beklediği için Noel'de de satışların çok düşük olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Piyasa ölü, müşteri yok. Hiç iş yok, işler tamamıyla donmuş durumda. Butiğimde indirimleri Kasım ayında başlattım. Ekonomik kriz insanları öyle bir duruma getirdi ki insanlar hiçbir şey satın alamıyorlar. İnanıyorum ki indirim sezonu ile piyasa biraz kımıldanacak ama durum çok ciddi. Bir taraftan maaş kesintileri diğer taraftan tüketiciden alınan vergiler piyasaları olumsuz etkiliyor."
Ticaret birlikleri de sadece sezon sonu indirimlerinin Yunan halkının ihtiyaçlarına cevap vermediğine işaret ederek indirim uygulamalarının yıl boyunca sürmesini istedi.
Ulusal Ticaretçiler Konfederasyonu Başkanı Vasilis Korkidis, "Piyasa ile ilgili çerçeve artık geçmişte kalmış, tüketicinin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Yeni gerçekler göz önünde bulundurularak tekrar gözden geçirilmesi, Yunan tüketicinin kısıtlı imkanlarının göz önünde bulundurulması gerekiyor" dedi.
Yetkililer geçmişte de rastlandığı gibi indirim gösteren ancak fiyatlarını indirmeyen işletmelere karşı önlem alınması için de uyardı.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz'dan itibaren değişiyor Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı