Yurdun geneli yağışlı geçecek

Yağışların; kıyılarla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Abone ol

ANKARA – Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale), gece saatlerinde Orta Karadeniz, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların; kıyılarla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde de Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) kuvvetli olacağı öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı yaşanacak.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde de Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmurlu (6)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (6)

İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı (14)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. (15)

SAMSUN: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-5)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu, akşam ve gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (7)

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz