Yurtiçi piyasada hava olumlu

Düşük gelen enflasyon sonrası gösterge faiz 5.5 ay öncesine geriledi.

Abone ol

İSTANBUL – Borsa haftanın ilk senasında 326 puan yükselirken, gösterge faiz yüzde 8.45 ile 5.5 ay öncesine geri geldi. Dolar 1.56 liranın üzerinde yatay seyrederken, euro 1.96 seviyelerinde işlem görüyor.

ABD spot piyasanın kapalı olduğu günde yurtiçi piyasada iyimserliğin korunduğu gözleniyor. Sabah açıklanan haziran ayı enflasyonu düşüş trendinin sürdüğüne işaret ederken, düşük gelen enflasyonla piyasalarda olumlu hava pekişti.

Gösterge faiz yüzde 8.45 bileşik seviyesine gerileyerek 5.5 ay öncesine geri geldi. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz şu sıra yüzde 8.50 seviyesinde.

Cuma gününü yüzde 2 primle tamamlayan İMKB’de ise yükseliş sınırlı da olsa devam ediyor. ABD spot piyasanın kapalı olması yurtiçinde işlem hacminin daralmasına neden olurken, endeks ilk seansta 56.067 seviyesine kadar çıktı.

Küçük çaplı kar satışlarıyla 55.541 puana gerileyen İMKB-100, ilk seansı 326 puan ve yüzde 0.6 değer artışla 55.962 puandan tamamladı. Günün ilk yarısı 595.7 milyon TL işlem hacmiyle geçildi.

Avrupa cephesinde ise yükseliş denemeleri zayıf kalıyor. Endeksler cuma kapanışlarının hemen üzerinde yer alıyor. Dolar karşısında toparlanma gösteren euroda bugün daha dengeli seyir etkili. Euro/Dolar 1.2530 sent seviyesinde işlem görüyor.

Yurtiçi döviz piyasasında ise Dolar/TL 1.5650 seviyelerinde seyrediyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5640/1.5670 TL düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.5670 liradan, euro 1.9630 liradan el değiştiriyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi Alman ekonomisi beklentinin üzerinde büyüdü Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak