'Türkiye ciddi bir makas değişikliğine gitmeli'

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ikinci çeyrek büyüme rakalmlarını değerlendirdi

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Erdal Bahçıvan, "Türkiye, artık daha yüksek düzeyde büyümek için ciddi bir makas değişikliğine, yani sürdürülebilir bir büyüme için sanayiye ve üretime yönelmek durumundadır" açıklamasında bulundu. 

Bahçıvan, yaptığı yazılı açıklamada, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.  

İkinci çeyrek büyüme Türkiye'nin son 10 yıldır büyüme yolunda sırtını dayadığı sektörlerin rollerini tamamladığını ortaya koyduğunu belirten Bahçıvan, "Türkiye, artık daha yüksek düzeyde büyümek için ciddi bir makas değişikliğine, yani sürdürülebilir bir büyüme için sanayiye ve üretime yönelmek durumundadır" ifadesini kullandı. 

Bugün sürdürülebilir bir büyüme hikayesine ve bu hikayeyi yaratacak yeni bir aktöre ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Bahçıvan, "Bu aktörün de sanayi, yani üretim olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız" değerlendirmesinde bulundu.

Güven arttı, vatandaş Türk Lirası’na geçiyor 30 yıldır oluşturulan ihracat pazarını kaybederiz “Türk dünyası bir araya geldiğinde küresel güce dönüşür” Küresel çapta çalışan sağlığı hâlâ risk altında Yazılımda yetenek yönetimi hayati önemde