43 ülkeden 340 alıcı 'Ticari Safari'de buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 16 makro projesi içinde yer alan "Ticari Safari Projesi"nin startını verdi

Abone ol

BURSA - Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle Bursa'ya uluslararası alım heyetlerinin getirilmesini amaçlayan "Ticari Safari Projesi"nin ilk organizasyonu bu yıl ikincisi yapılan MODEKS 2014 Mobilya Fuarı kapsamında gerçekleşti. Ticari Safari kapsamında Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Güney Kore,  Irak, İran, İspanya, İsveç, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan gibi ülkelerden gelen 340 alıcı Bursalı işadamları ve sanayicilerle bir araya geldi.
Ticari Safari projesi, Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından Bursa'da yıl içinde düzenlenecek olan Belex, 7. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, Otomobil ve Ticari Araçlar Yan Sanayileri Fuarı, Burtarım, Sac İşleme Teknolojileri ve Kalıp Avrasya fuarlarıyla devam edecek. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari projesinin önemine değinerek, "Özelikle Bursa'nın sadece ihracatına ve dış ticaretine değil, aynı zamanda kentin turizmine ve hizmet sektörüne ciddi anlamda katkı koyacak bir proje. Tüyap Fuar Merkezi'ndeki 2014'ün ilk fuarı olan MODEKS 2014 için Bursa'ya 43 ülkeden 340 alıcı getirildi. BTSO üyeleri ve Bursalı işadamlarıyla bu alım heyetlerini ikili iş görüşmeleri kapsamında buluşturduk. İş bağlantıları gerçekleşti. Şu anda hem yakın çevre ülkelerde hem de Avrupa Birliği ülkelerinde bir toparlanma söz konusu. Bizim de Bursa'ya getireceğimiz büyük alım heyetleri Bursa'nın dış ticaretine, ihracatına ivme katacak. Yaklaşık 3 aydır ticari ataşeliklerimizle organize bir şekilde çalıştık. Kendi görev yaptıkları ülkelerdeki en büyük ithalatçıları davet ettik" dedi. Burkay, Bursa'nın ihracatını ürün ve pazar çeşitliliğine giderek artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz