“Kadına Güç İş yok”

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’na bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu aralık ayı toplantısını Borçelik firmasında düzenledi.

Abone ol

BURSA (DÜNYA) - Yeşim Tekstil, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ve Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, aralık ayı toplantısını WEPs imzacısı ve platform üyesi Borçelik’in Gemlik Tesisleri’nde yaptı.

Toplantıda Borçelik Mali İşler İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel, Borçelik’in toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi alanındaki çalışmalarını ve özellikle yassı çelik sektöründe kadın istihdamının arttırılması amacı ile hayata geçirilen “Kadına Güç İş Yok” projesinin süreçlerini anlattı.

Program kapsamında daha önce hiç sanayide çalışmamış, bu proje kapsamında başvuru yaparak işe alınan ve yassı çelik sektörünün ilk kadın vinç operatörlerinden biri olan Belgin Birlik de katılımcılarla işe başvuru aşamasından bugüne kadarki deneyimlerini paylaştı.

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur “Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 84. yılında kapılarını platform üyelerimize açan Borçelik’e teşekkür ediyorum. Kadının güçlenmesi alanında yaptıkları güzel çalışmalar için de kendilerini kutluyorum” dedi.

BUİKAD Başkanı İpek Yalçın da aynı zamanda derneğin kurumsal üyesi de olan Borçelik’i yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutlayarak, özellikle “Kadına Güç İş Yok” projesi kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Emeğin cinsiyeti olmadığını söyleyen İpek Yalçın, kurumların destekleyici bir tavır sergilemesi halinde kadının yapamayacağı bir iş olamayacağına dikkat çekti. Hem kadının seçme ve seçilme hakkı, hem de Dünya Gönüllüler Günü’ne denk gelen bu güzel günde bir araya geldiklerini vurgulayan Yalçın, bu platform ile oluşan birlikteliklerin etkisinin çarpan etkisi ile büyüdüğünü ve birçok ile örnek teşkil eden çalışmalar yapmalarından çok mutlu olduklarını söyledi.

Her ay WEPs imzacısı platform üyesi bir şirketi ziyaret eden üyeler, firmanın kadın istihdamı konusundaki çalışmalarını dinleyerek şirketler arası öğrenme süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz