Muhtar Kent: Kadın yöneticilere önce yönetim kurulu inanmalı

Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, LEAD Network'ün konferansına konuşmacı olarak katıldı. Kent, "Kadın yönetici sayısının artmasının şirket için neden iyi olduğunun özellikle yönetim kuruluna iyi anlatılması lazım. Yani kadın yöneticilere önce yönetim kurulu inanmalı" dedi.

Abone ol

Perakende ve tüketici malları sektörlerinde üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network'ün bu yıl 2-3 Kasım tarihlerinde Amsterdam'da düzenlenen konferansına konuşmacı olarak Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent de katıldı.

25'i Türkiye'den olmak üzere 300'ü aşkın profesyonel yöneticinin katıldığı konferansta Türk delegasyonuyla özel olarak bir araya gelen Muhtar Kent, kadınların üst yönetimde daha fazla yer alması için erkek yöneticilerle birlikte çalışılması gerektiğine dikkat çekerek LEAD Network Türkiye'de daha fazla erkek yönetici olması konusunda tavsiyede bulundu. Kent, perakende sektöründe üst yönetimde daha çok kadının yer almasını "şirket için iyi, toplumsal olarak da doğru bir hareket" olarak tanımladı.

Muhtar Kent, "Kadın yöneticiler şirketlere başarı, topluma fayda getirir. Ancak kadın yönetici sayısının artmasının şirket için neden iyi olduğunun özellikle yönetim kuruluna iyi anlatılması lazım. Yani kadın yöneticilere önce yönetim kurulu inanmalı. Üst yönetimde kadınların olması öncelikle işin kaynağında da kadınlar olmalı. İşte bu yüzden kategori yönetiminde daha fazla kadını işe almalısınız" dedi.

LEAD Network'ün Türkiye dışında Portekiz, İngiltere, Almanya ve İspanya'da da yapılanmaları bulunuyor. Gönüllülük esasıyla çalışan LEAD Network Türkiye'ye kurumsal olarak destek veren şirketler arasında; Migros, Carrefoursa, Nielsen, Metro, Tchibo Türkiye, Coca Cola İçecek, Lila Kağıt, Unilever, P&G, Pepsico yer alıyor.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı?