TÜSİAD, Almanya hedefine 'kürsü'den ulaşacak

TÜSİAD, Almanya'da kurduğu kürsü aracılığıyla, Almanya ve Türkiye'deki akademik çevre, kanaat önderleri ve iş dünyası temsilcilerine erişmeyi hedefleniyor

Abone ol

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Türkiye'nin AB üyelik sürecinin ivme ve canlılık kazanması ihtiyacı doğrultusunda Almanya'da kurduğu "Turkey: Culture of Change İnisiyatifi" (TCCI) çalışmalarına başladı. 

TÜSİAD açıklamasına göre, derneğin Almanya'da yürüttüğü iletişim çalışmalarının çatısı olarak Berlin'de 26 Nisan 2013 tarihinde kurulan TCCI, Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi, Türkiye'nin sosyo-ekonomik özelliklerine ilişkin Alman kamuoyunun bilgilendirilmesi ve iki ülke arasındaki sosyo-politik ilişkilerin güçlendirilmesini hedefleyen etkinlikler düzenleyecek.

Bu çerçevede, TÜSİAD-TCCI ortaklığında Berlin'de European School of Management and Technology bünyesinde bir kürsü kuruldu. "Avrupa Ekonomik Entegrasyonu" konulu bu kürsü aracılığıyla, Almanya ve Türkiye'de akademik çevre, kanaat önderleri ve iş dünyası temsilcilerine erişilmesi hedefleniyor.

2014-2015 süresince faaliyetlerini sürdürecek kürsü girişimcilik, inovasyon ve rekabet konularına yoğunlaşan araştırma ve etkinlikler yürütecek. Kürsünün direktörlüğünü ise Doç. Dr. Stefan Wagner yürütecek.

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı