Afrin

Afrin, Suriye'nin kuzey batısında, Halep'e bağlı bir ilçedir. Bölgede Geç Hititler döneminden kalma yerleşimlere dair kalıntılar bulunmaktadır. Çağlar boyunca Ahameniş, Seleukos, Roma, Bizans, Emeviler, Antalya Prensliği, Memlükler ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Afrin'de günümzdeki yerleşimi ise burada pazar yeri kurulması ile başladı. 1929'da burada daimi ikamet edenlerin sayısı 800 iken, 1970'lere doğru bu sayı 7 bine yükseldi.

1923 yılında Türkiye-Suriye sınırının kesin olarak belirlenmesi ile birlikte Fransız Suriye Mandası yönetimi altında kalan Afrin, daha sonra Halep'in bir ilçesi haline geldi.

Afrin zeytin üretimi açısından önemli bir bölgedir ve zeytin ağacı Afrin'in sembolüdür. Kentin yerel sanayisini zeytinyağı, tekstil ve halep sabunu üretimi oluşturmaktadır.

Atatürk’ün Afrin’deki tarihi karargahı bulundu
Afrin merkezde teröristlerin durdurduğu eğitim yeniden başladı Erdoğan: Afrin'de 4 bin 464 terörist etkisiz hale getirildi
Afrin'de 4 bin 448 terörist etkisiz hale getirildi Afrin'den acı haber: Bir şehit, bir yaralı TSK: 4254 terörist etkisiz hale getirildi Afrin'de bir asker şehit oldu Afrin'de bir uzman çavuş şehit oldu Dışişleri'nden Arap Ligi'ne Afrin tepkisi Afrin'de 12 adet tespih tipi patlayıcı düzenek ele geçirildi Afrin'de geçici yerel meclis kuruldu Çavuşoğlu'ndan Lavrov'a Afrin yanıtı 'Ege ve Doğu Akdeniz'de bir 'oldu bitti'ye asla izin verilmeyecek' "Terör tehdidi bitene kadar Afrin'deyiz" Teröristlerin kestiği suyu Türkiye verdi Rusya: Türkiye, Afrin'in kontrolünü Suriye'ye vermeli 'Zeytin Dalı Gümrük Kapısı'nın yeri görüntülendi Afrin için Zeytin Dalı sınır kapısı açılıyor Askeri araç mayına çarptı: 1 şehit, 3 yaralı Afrin'de hayat normalleşiyor Akdağ: Sınır güvenliği için gereğini yerine getirmeliyiz BM: Afrin'e konvoy göndermeyi planlıyoruz Afrin şehidi son yolculuğuna uğurlandı Afrin'de EYP infilak etti: 2 asker şehit Bozdağ: Irak ordusu bölgeye yerleşti "Artık metal yorgunluğu yok" TSK: Afrin bölgesi tamamen kontrol altında Afrin'de şehit olan askerlerin naaşlarına ulaşıldı Operasyon bitmeden beyaz perdede Akar: Afrin'de halk evlerine dönmeye başladı