New York borsası

New York Menkul Kıymetler Borsası adıyla New York’ta bulunan, 11 Wall Street'te bulunan menkul kıymet borsasıdır. Kasım 2010'da Dünyanın en büyük borsalarının Market capları $13.39 trilyon değeri bulan hisseye sahiptir. 2008 yılında ortalama $153 milyar günlük işlem hacmine ulaşmaktadır.

Duncan L. Niederauer, Amerikalı bir işadamıdır. Eylül 2014'e kadar New York Borsası'nda CEO olarak görev yaptı.

NYSE U.S 100 Endeksi:

NYSE'de kote edilen toplam piyasa değerleri en büyük olan 100 şirketten oluşur. Şirketlerin toplam piyasa değerleri 5.7 trilyon $ ve Amerika'daki tüm şirketlerin piyasa değerlerinin 31.12.2003 tarihinde %46'sını oluşturmaktadır. NYSE'deki tüm şirketlerin piyasa değerlerinin de %40'ını oluşturmaktadır.

NYSE International 100 Endeksi:

NYSE'nin toplam piyasa değeri en yüksek ve Amerikan olmayan 100 şirketten oluşmuştur. Bu endeks, Uluslararası Piyasaları takip etmek ve yatırımcı araştırmaları yönlendirmek amaçlı tasarlanmıştır.

NYSE TMT Endeksi:

Teknoloji, Medya ve İletişim sektöründeki en büyük 100 şirketten oluşmaktadır.

NYSE World Leaders Endeksi:

NYSE US100 ve NYSE Uluslararası 100 endeksinin bir kombinasyonudur. En büyük 200 şirketin performansını yansıtır.

NYSE Composite Endeksi:

NYSE Composite Endeksi, 1966 yılında genel olarak NYSE'deki tüm hisse senetlerinin performanslarının ölçülmesi için oluşturulmuştur. NYSE Composite Endeksi 2044 Amerikan ve Amerikan olmyan hisselerden oluşmaktadır.

New York borsası güne karışık seyirle başladı
New York borsası güne alıcılı açıldı New York borsası güne alıcılı başladı
Dow Jones ve S&P 500 endeksi düşüşle açıldı New York borsasında 'iflas' depremi New York borsası kritik veri öncesi yükselişle kapandı New York borsası yükselişle tamamladı New York borsası haftanın son gününe yükselişle giriş yaptı New York borsası artan resesyon endişeleriyle düşüşle açıldı ABD borsası yükselişle açıldı New York borsası haftaya düşüşle başladı New York borsası haftanın son gününe düşüşle giriş yaptı New York borsası karışık seyirle açıldı New York borsası yükselişle açıldı New York borsası haftaya yükselişle başladı New York borsası yükselişle kapandı New York borsası düşüşle kapandı New York borsası ilk işlem gününe yükselişle başladı New York borsası çakıldı: 2008'den bu yana en kötü yılını tamamladı New York borsası yılın son işlem gününe düşüşle başladı ABD'de piyasalar pozitif seyir izliyor ABD'de borsalar yatay seyirle açıldı Noel tatili öncesi New York borsası yükselişle kapandı New York borsası düşüşle kapandı New York borsası güne düşüşle başladı ABD'de endeksler yükselişle kapandı New York borsası, artan resesyon korkularıyla düşüşle kapandı New York borsası düşüşle kapandı New York borsası düşüşle kapandı ABD borsaları Brexit ile düştü