TOGG

Kısaltması Togg olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, mülkiyet haklarına sahip olduğu ilk otomobilini 29 Ekim 2022'de hazır hale getirdi.

Togg üretimi için birlikte çalışacak şirket ve kuruluşlar, Kasım 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Togg'un gövde tasarım çalışması İtalyan tasarım şirketi Pininfarina ile birlikte yapıldı. Togg'un üretimi için Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaklaşık 22 milyar lira maliyetle 1 milyon 200 bin metrekarelik alana fabrika kuruldu.

Ekim 2022'de fabrika inşaatı tamamlandı ve 29 Ekim 2022'de ilk Togg üretim bandından "Anadolu Kırmızısı" rengiyle indi. Yılda 175 bin üretim kapasitesine sahip olan tesiste, 10 yılda 5 farklı modelden toplam 1 milyon araç üretimi hedefleniyor.

Başlangıç fiyatı 953 bin Türk lirası olarak belirlenen aracın 16 - 27 Mart 2023'te ön siparişleri alınmaya başladı. Nisan 2023'de ise ilk Togg teslimatı Erdoğan ailesine yapıldı.

Üretilen TOGG sayısı belli oldu
TOGG'a bu kez de KDV zammı Satılan her iki araçtan biri SUV oldu
TOGG fiyatlarına yüzde 27 zam geldi İşte Togg'un beş aylık performansı! Petrokimya sektörüne TOGG yatırım modeli önerisi Togg CEO'su teslim edilen araç sayısını açıkladı OSB'lerde yeni dönem Vakıf Katılım’dan Togg için uygun finansman Akıllı cihaz pasaportuyla anında bilgi dönemi Yerli TOGG Gaziantep’te tanıtıldı Türkiye'nin yerli otomobili Togg Düzcelilerle buluştu Togg ile beraber tabana yayılmaya başladı Togg yüklü tırlar yollarda Togg için 36 ay, 0,99 oran ile kredi kullandırılacak Türkiye’nin ilk batarya fabrikası Togg için batarya fabrikası kuruluyor İmamoğlu’ndan Togg paylaşımı Togg, üç deneyim merkezi daha açtı Togg, Avrupa pazarına ne zaman açılacak? TOGG ve Tesla alacaklar dikkat! Kamu bankalarına "Togg'a özel kredi" çağrısı Bakan Varank, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'e Togg'u teslim etti "Deprem" ve "Togg" kredisi dolandırıcılığı: 25 gözaltı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Togg Sergi Alanı'nı ziyaret etti Togg makam aracı olarak kullanılmaya başlandı Togg çekilişi için yatırılan para iade edildi TOGG ilk sevkiyatın görüntülerini paylaştı Togg, İlham Aliyev'e teslim edildi Togg, seri üretim öncesi kaç testten geçti?