BTM ve EGD İşbirliği

Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan ve doğruluğuna inanılan bir kalıp vardır ‘Bilgi Para Etmez’. İşte normalde gerçeği yansıtmayan bu kalıbı yıkacak ciddi adımlar ülkemizde atılmaya başlandı. Öncülüğünü İTO’nun (İstanbul Ticaret Odası) yaptığı BTM (Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi), İstanbul Beşiktaş Fulya’da girişimcilerin hizmetine açıldı.

‘Fikrini Al da Gel’ sloganı ile yola çıkan BTM, başta gençler olmak üzere her yaştan girişimci fikre yuvalık yapacak ve onlara haftanın 7 günü 24 saat hizmet verecek. Merkezin geceleri de çalışmasıyla, bir işte çalışan ve araştırmaya vakit bulamayan gençlerin, iş çıkışında da BTM’de çalışarak, fikirlerinin paraya dönüşmesini sağlamaya katkıda bulunacak. Bu konuda EGD (Ekonomi Gazetecileri Derneği) de başta EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak olmak üzere, tüm üyeleri ile girişimciler için bir iletişim köprüsü oluşturacak ve kamuoyunu bilgilendirecek.

İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay ise, BTM’nin tüm gençlerin hizmetinde olması için söz konusu merkezi açtıklarını ve merkezin, uzmanlar eşliğinde de, genç fikirlere, yol göstericilik üstlendiğini belirti. İTO Genel Sekreteri Doçent Dr. Nihat Alaybeyoğlu ise, girişimcilikte eğitimin ve is Dünyası ile akademinin önemini vurgulayarak, kendilerinin girişimci fikirlerin gerek yurt içi ve gerekse de yurt dışı üniversitelerle işbirliğini sağlayarak, bu alanda kısa zamanda büyük yol almayı hedeflediklerini söyledi.

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak’ın, önümüzdeki dönemde hastane, polis merkezi, borsa, Meclis ve bakanlık muhabiri gibi oluşumlara, BTM Muhabirliği’nin eklenmesi ile, girişimin daha da ciddi bir ivme kazandıracağını söyledi.

BTM’de, çok büyük teknik ve akademik alt yapı ile kütüphane, bilgisayarlar, yayınlar, mükemmel bir çalışma ortamı, fikirlerini paraya çevirmek isteyen gençleri bekliyor. Bütün bunların yanında, gelenlere yol gösterecek, onları yönlendirecek donanımlı ve deneyimli görevliler de BTM’nin çekiciliğini artıran ve işlevselliğini yükselten artılarından bir başkası. Her şey hazır, iş sırada burayı dolduracak girişimcilere düşüyor…

Bütün bunlara ek olarak, İTO önderliğinde ve girişimiyle kurulan İstanbul Fulya’da Polat Rezidans bitişiğindeki BTM’nin, bazı üniversitelerin bünyelerinde yer alan benzeri merkezler ile de işbirliği ve bilgi paylaşımı öngörülüyor.

Tüm yazılarını göster