Hem tatile hem işe geliyorlar: “Tek fuarla 420 milyon kişiye ulaşıyoruz”

Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Türkiye, her yıl tanıtımına yüzlerce milyon dolar harcıyor. Geçtiğimiz yılın sonunda Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde oluşturulan Turizm Tanıtma Fonu’na 2 yılda 300 milyon dolarlık bir kaynak oluşturulacağı açıklandı. Yurtdışında birçok medya ve PR şirketiyle yapılan çalışmalar bunun dışında. Bir de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle dünyaca ünlü Saffron Brand gibi ajanslarla çalışma başlatıldı. Tek bir çalışmaya ayrılan bütçenin 21 milyon dolar olduğunu düşünürseniz, harcanan parayı hayal etmek mümkün.

Türkiye’de yaşanan siyasi gerilim, ekonomide inen notlar, tamamlanamayan seçim süreci hala imaj sorunu yaşamamıza neden oluyor.

Kamu, bu sorunu aşmak yeni projeler açıklarken özel sektör de düzenlediği organizasyonlarla olumlu işlere imza atıyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Dosso Dossi’nin yaptığı fuar ve etkinlikler.

“BusinessHoliday” konseptini geliştiren Dosso Dossi Fashion Show, her yıl dünyaca ünlü isimleri Türkiye’de buluşturuyor. Paris Hilton’dan Adriana Lima’ya dünyanın yakından takip ettiği yıldız isimler Antalya’daki Dosso Dossi Fashion Show’a katılıyor. Bu yıl İsrailli ünlü model Bar Refaeli’yi misafir ettiklerini dile getiren Dosso Dossi Holding CEO’su Hikmet Erarslan, “Bu ünlüleri sosyal medyada takip edenler, yazan gazeteler, gösteren televizyonlarla birlikte milyonlarca kişinin gözü Antalya’da oluyor” diye konuşuyor.

Dosso Dossi’nin etkinliklerinin Meksika’dan Endonezya’ya kadar birçok dilde medyada takip edildiği bilgisini veren Erarslan’a göre 2 yıl önce dünyaca ünlü top modeller Adriana Lima, Isabeli Fontana, Izabel Goulart ve Ana Beatriz Barros’un yaptığı paylaşımlar, haberlerle birlikte 420 milyon kişi Antalya’daki bu etkinlikten haberdar oldu.

Kışın da Uludağ’da düzenlenecek

Antalya’daki başarıyı Bursa’ya taşımak için çalışma başlattıklarını anlatan Erarslan, 300 Türk tekstil markasının ürünlerini 30 ülkeden hazır giyimcilere pazarlayan Dosso Dossi Fashion Show, kış etkinliklerini artık Bursa’da Uludağ’ın zirvesinde gerçekleştireceklerini söyledi.
Bursa’da şehir merkezinde fuarlarını gerçekleştireceklerini, konaklama, şov ve konserlerini ise Uludağ’da yapacaklarını belirten Eraslan, “İstanbul, Uludağ ve Bursa şehir merkezi arasında yoğun bir operasyon gerçekleştireceğiz. Çoğunluğunu Ruslar’ın oluşturacağı yaklaşık 5 bin kişiye Türkiye’de kış tatilinin de yapıldığını göstereceğiz” dedi.

14 yılda 700 milyon dolarlık ticaret köprüsü

Eraslan, Dosso Dossi Fashion Show etkinliğinin başından bu yana, 14 yılda yaklaşık 600-700 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturduklarını dile getirdi. Kur farkı dolayısıyla kârlılıkların da arttığına dikkati çeken Eraslan, şu bilgileri verdi: “Laleli’de çok kayıt dışı yürüyen bir sistem var ama buna rağmen Dosso Dossi’ye İhracatın Yıldızları listesinde bu sene plaket verildi. Bu kadar kayıt dışı olan bir sistemde biz önemli ölçüde kayıt içine aldık işlemleri. Bu yıl 43 milyon dolar ihracatla, Türkiye’deki İhracatın Yıldızları listesinde 70’inci sıradayız.”

Tüm yazılarını göster