İş dünyasında ‘asistan’lar da temsiliyete kavuşuyor

Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

İş dünyasında süreçler gün geçtikçe karmaşık bir hal alıyor. Bu işleri sadeleştiren işleyişi kolaylaştıran görünmez kahramanlar var… Holdingler ve şirketler için ‘asistan’ların ne denli önem taşıdıkları tartışılmaz bir gerçek. Çalıştıkları holding ve şirketlerde yöneticilerin iç işlerini organize etmelerinin yanında, başka holding ve şirketler ya da basın ile ilişkileri de bu kahramanlar yönetiyor. Bilgi paylaşımında bulunuyor, planlama yapıyor, köprü vazifesi üstleniyorlar. Ne mutlu ki onları profesyonel oluşumlar içerisinde görmeye başladık. 

Sözünü ettiğim oluşum Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor: Gebze Organize Sanayi Bölgesi Asistanlar Birliği (GOSBAB). Geçtiğimiz günlerde Antalya Belek, Port Natureluxsury Resort Otel&spa’de, AYT Şirketler Grubu'nun sponsorluğunda 30’a yakın üyesi ile bir araya gelen GOSBAB’ın toplantısına ben de katıldım. GOSBAB’ın amaç ve hedefl erinin ana gündem maddesini oluşturduğu ve 2 güne yayılan toplantıyı başından sonuna kadar büyük bir dikkatle takip ettim. 

Toplantıda konuşan GOSBAB’ın çiçeği burnunda başkanı Emine Demirel, Türkiye’deki tüm OSB’lerde asistanlık mesleğini icra eden asistanları bir çatı altında toplayarak, TOBB bünyesinde sağlam bir yer edinme hedefinde olduklarını vurguladı. Aynı zamanda asistanlar arasında sağlayacakları birliktelik ve işbirliği ile GOSBAB olarak daha da büyümek ve asistanlık mesleğinin öneminin yaygınlaştırılmasını arzu ettiklerini ifade eden Demirel, söz konusu hedefl erine ulaşma doğrultusunda çeşitli etkinlikler ile ilgili ve yetkili mercilere ziyaretler düzenlediklerini belirtti. Demirel, “Birliğimizi Türkiye çapında tanınır hale getirmek için bugüne kadar bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliklerin en önemlilerinden birisi otizmli çocuklar yararına düzenlediğimiz kermesti. Belirli aralıklarla eğitim seminerleri düzenlemeye devam ediyoruz. OSBÜK gibi kuruluşlara gerçekleştirdiğimiz ziyaretler var. Bizim görevimiz; asistanların önemini vurgulayarak, bizden sonra gelecek nesillere bu mesleğin ne kadar değerli ve önemli olduğunu aktararak, kavratmak” dedi. 

GOSBAB’ın kurucusu ve eski başkanı Aytaç Şenyıl, GOSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım’ın asistanı... Toplantıda yaptığı konuşmada Şenyıl, birliğin taze bir oluşum olmasına rağmen tüm üyeler ile güzel işlere imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini ifade etti. AYT Şirketler Grubu CEO’su Alper Sert de toplantıda değerlendirmelerde bulundu. 

Kısacası iş dünyasının meşakkatli yapısı içerisinde zaman zaman göremediğimiz ancak kilit pozisyonunda olan asistanların mevcudiyetlerini görünür kılmak amacıyla gittikleri bu oluşumu taktirle karşılıyorum.

Tüm yazılarını göster