Rus-Türk Ticaret Evi kuruldu

Hasan AKDOĞAN GÜMRÜK VE DIŞ TİCARET hakdogan@akddenetim.com

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin kökeni çok eskilere dayanıyor. Yakın iki komşunun ticareti son zamanlarda daha da artmış görünüyor. Bu minvalde, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artması ve iş insanlarının daha kolay, rahat bir şekilde işbirlikleri kurması amacıyla RUS-Türk Ticaret Evi (ROST) Ankara’da kurulmuş bulunuyor. Rus ve Türk firmalar arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve ‎yükselmesi için kurulmuş bir işbirliği platformu olarak faaliyet göstermesi amaçlanıyor.

Rusya ve Türkiye pazarında karşılıklı olarak ihracat yapabilecek iş ortaklarını bulmaya ‎yardımcı olmak ve bu doğrultuda hizmetler sunmak amacıyla bazı olanaklar sunulmuş bulunuyor. Bu olanaklara; www.russianindustry.com ve www.turkishindustryguide.com B2B portalları aracılığı ile ulaşılabiliyor. : www.ros-t.com web sayfasından da bilgi alınabiliyor.

İki karşılıklı ticaret hacminin yükselmesi bakımından portallar 3 dilde düzenlenmiş bulunuyor (Türkçe, Rusça, İngilizce).

Keza; buu portallar aracılığı ile iki ülke arasındaki dil sorununun ortadan kaldırılması da amaçlanmış bulunuyor. ROST’un bünyesinde bulunan, çözüm ortaklarının sunmuş olduğu hizmetler arasında;

Dış ticaret danışmanlığı, iki ülke arası bilgi iletişim danışmanlığı, hukuk ve danışmanlık hizmetleri, uluslararası bağımsız denetim danışmalığı ve YMM hizmetleri, yetkilendirilmiş gümrük danışmanlığı hizmetleri, lojistik ve gümrük danışmanlığı, 2 ülke arasında profesyonel tercümanlık ve iş turizm hizmetleri gibi birçok sektör sayılabiliyor.

Tüm yazılarını göster