Cemal Reşit rey'de müzik şöleni başlıyor

CRR Konser Salonu, yenilenen dokusuyla kültür sanat sezonun ilk haftasında dinleyicilerine müzik şöleni yaşatacak

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), yenilenen dokusuyla kültür sanat sezonun ilk haftasında dinleyicilerine müzik şöleni yaşatacak. CRR, yeni sezonda izleyicilerin daha konforlu bir şekilde programları takip edebilmeleri için salon düzenini dinamik akustik sağlayacak şekilde yenilerken, koltuk kapasitesini de artırdı.Sezonun ilk haftası etkinlikleri kapsamında Şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde Selen Beytekin solistliğindeki CRR Caz Orkestrası, 9 Ekim akşamı  sahnede olacak. CRR Bigband adıyla 2007 yılında yola çıkan orkestra, geçen  yedi yıl içinde 100’e yakın yeni eseri Türk caz müziği repertuvarına kazandırdı. 2013 yılında Bigband’e ilave edilen yaylı çalgılar grubuyla CRR Caz Orkestrası adını alan ve büyüyen orkestra, enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına kattı.

17.yüzyıldan esintiler

Pera Ensemble & Capella Cracoviensis, ise Türkiye-Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 600. Yıldönümü anısına 17. yüzyıldan Polonya ve Türk Ezgileri seslendirecek. 10 Ekim’de gerçekleştirilecek konserde, Polonya asıllı Klasik Türk Musikisi Bestekarı Ali Ufkî Bey’in hayatının farklı dönemlerine ait eserler sunulacak.

Budapeşte Festival Orkestrası'ndan sezona merhaba

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun 2014 yılı boyunca yerleşik orkestrası olan Budapeşte Festival Orkestrası, sezonun ilk konserinde efsanevi şefleri Ivan Fischer yönetiminde dinleyicilerin karşısına çıkacak. 7 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Budapeşte Festival Orkestrası konserinin solistleri Tassis Christoyannis ve Miah Persson olacak.  Konserde Strauss’un ve Mahler’in sevilen eserleri seslendirileck. Ivan Fischer ve Budapeşte Festival Orkestrası’nın bir grup sanatçısı konser öncesi klasik müziğe merak duyan çocuklar ve aileleri için ‘Kakao Konseri’ düzenleyecek.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 gözaltı daha Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? A101 16 Mayıs Aldın Aldın: Bisikletten terliğe indirimli ürünler... Beşiktaş'ta doğal gaz patlaması TBMM'de fahiş fiyatla mücadele mesaisi