Çukurcuma Müzayede Evi, 130 parça eseri teklifl e satacak

Abone ol

İSTANBUL - Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi, Osmanlı ve Avrupa’nın farklı dönemlerine ait 130 lot eseri, teklif usûlüyle satışa sunmaya hazırlanıyor. Müzayede, 16 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’ten itibaren Beyoğlu’ndaki müzayede evinde takip edilebiliyor. 

“Fırsat Müzayedesi”nde “sıfır bedelle” yani teklif usûlü satışa sunulacak eserler arasında; 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, ustaların elinden çıkmış hat sanatının önemli parçaları, tespih ve baston koleksiyonları, karafl ar ve yemek takımları yer alıyor. Süleymaniye işi damgalı ibrik, Osmanlı polis palaskası, Arapça el yazması şiir kitabı, ayetlerle dekorlu kemik mücevher kutusu, tılsımlı bir gömlek ve Abdülfettah Efendi’ye ait Zerendud hat levhanın da aralarında bulunduğu 130 parçalık müzayedede satışa sunulacak eserleri incelemek isteyen koleksiyonerler, müzayededen önce Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret edebiliyorlar. 

Ahşaptan opaline... 
Opalin lokumluklar, çeşitli boyutlarda kemik kutular, sedef Kudüs işi bir pano, Fransız ve Çin porseleni parçalar, aralarında berber kazanlarının da bulunduğu bakır parçalar, bir ahşap dibek, karakalem resimler ve bazı fotoğrafl ar da müzayedede satışa sunulan eserler arasında bulunuyor. 

Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi’nin sahibi Muzaff er Gültekin, Haziran ayında ilki gerçekleştirilen ve 107 parça eserin tamamının koleksiyonerler tarafından satın alındığı “sıfır bedelli müzayede”nin gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını belirtiyor. 

“Sıfır bedelli” müzayede düzenlemekteki amaçlarını; antikaya hak ettiği değeri vermek ve kamuoyunda antikaya ilgiyi arttırmak olarak ifade eden Gültekin, “Antikaya olan ilgiyi canlı tutabilmek için bu müzayededeki tüm eserleri bedelsiz olarak satışa sunuyoruz. Eserler, sıfır bedelle teklif usulü satışa sunulsa da hak ettikleri değeri buluyorlar. Koleksiyonerlerin ve antika severlerin yanı sıra her müzayedemizde yeni katılımcılar görüyoruz. Bu artan ilgi, antika kültürünün gelişmesi adına bizleri memnun ediyor” diyor.

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı