Genç bir bedenle hayata yeniden başlamak

Ben Kingsley ve Burt Reynolds’ın rol aldığı Self/less’ta sonsuza dek yaşamak isteyen milyarder sanayici Damian Hale’in bilinci kendisinden epey genç bir adamın bedenine nakledilir

Abone ol

Ölümsüzlük, insanların bin yıllardan beri değişmeyen hayali... Bu hafta gösterime giren Self/less da bu hayalin peşinden koşuyor. Bilim kurgu ve gerilim türündeki Self/ less’ta, yönetmen Tarsem Singh, sonsuza dek yaşamak için başka bir hayatı almanın sonuçlarını ele alıyor. Milyarder sanayici Damian Hale (Ben Kingsley) merkezi New York’ta bulunan şirketinden yürüttüğü güç oyunlarının ustasıdır. Aktivist kızı Claire’le (Michelle Dockery) arası açık olan Damian’ın tek gerçek bağı, kadim dostu ve sağ kolu Martin O’Neil’dır. (Victor Garber) Fakat Damian, ölümcül bir hastalığa yakalanır. Bilinci, kendisinden yaşça epey genç, sağlıklı bir adamın (Ryan Reynolds) bedenine nakledilir. 

Operasyon başarılı geçer. Yeni fiziğine adapte olan Damian yeni bir hayata başlar. Ancak ölümsüzlüğün bazı yan etkileri vardır. Damian’ın bir süre sonra zihninde rahatsız edici görüntüler görmeye başlar. 

Tesadüfi olaylarla tanışacağı Madeline ve kızına duyacağı sevgi aslında gizemli olan ve gün geçtikte karmaşıklaşan durumun yegâne çözümü olacaktır. Damian hem kendi hayatı, hem de etkilediği hayatlar için mücadele eder. Filmin yönetmeni Tarsem Singh’in, yeniden doğuşa inanılan bir ülke olan Hindistan’dan 24 yaşında ABD’ye gelmiş olması, filme reenkarnasyon ruhunu yansıtmış olabileceğini düşündürüyor.

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti