Klasik İspanyol sineması Akbank Sanat'ta

Abone ol

İSTANBUL - Akbank Sanat ve İspanyol Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan “Klasik İspanyol Sineması” etkinliği, ay boyunca 1950’li yılların klasikleşmiş İspanyol siyahbeyaz fi lmlerinin sevilen örneklerini izleyici ile buluşturacak.

Etkinlik kapsamında; 1958 yapımı İsviçre ve İspanya yapımı “Yem” (El Cebo) 6 ve 14 Haziran’da, Manuel Mur Oti’nin yönettiği 1951 yapımı “Siyah Gökyüzü” (Cielo Negro) 7 ve 13 Haziran’da,1957 yapımı yönetmenliğini Julio Coll’un üstlendiği “5. Bölge” (Distrito quinto) 7 ve 20 Haziran’da, Marco Ferreri ve Isidoro M. Ferry imzasını taşıyan 1959 yapımı “Küçük Daire” (El Pisito) 14 ve 27 Haziran’da, Fernando Fernán-Gómez’in yönettiği 1958 yapımı “Önündeki Yaşam” (yanda, La Vida Por Delante) ise 28 Haziran’da izlenebilecek.

Filmlerin orijinal dillerinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterileceği “Klasik İspanyol Sineması” etkinliği ücretsiz olarak takip edilebilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'Balkan göçmenleri' açıklaması Eda Nur Gezer soruşturmasında bir kişi tutuklandı Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri ortaya çıktı! Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e yükseldi Stellantis, Avrupa pazarının zirvesinde